Marea Britanie are în vedere reguli mai aspre pentru angajarea lucrătorilor străini

| 04 oct, 21:08

Guvernul britanic va lua în discuţie măsuri mai dificile pentru companii care angajează lucrătorii străini în cadrul unei noi runde de consultări privind controlul imigraţiei stabilit de ministrul de interne, Amber Rudd, relatează Reuters.

Rudd a declarat în cadrul conferinţei Partidului Conservator la Birmingham, că guvernul trebuie să aibă un control mai mare asupra numărului de persoane care se deplasează în Marea Britanie pentru a menţine încrederea în sistem şi pentru a se asigura că angajaţii locali nu sunt privaţi de locuri de muncă. 

'Ne vom consulta cu privire la următorii paşi necesari pentru a controla imigraţia', a afirmat ea. 'Vom analiza situaţia şi vom studia diferite metode. Printre ele există şi posibilitatea de a spori criteriile pe care companiile trebuie să le impună când recrutează angajaţi din străinătate", a spus ministrul britanic. 

Rudd a afirmat că testul ar trebui să se asigure de faptul că oamenii merg în Marea Britanie pentru a ocupa locurile libere de pe piaţa muncii şi nu pe cele pe care le-ar putea ocupa britanicii. 

Imigraţia a fost un factor cheie în votul Marii Britanii din 23 iunie de a părăsi UE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ