Mariana Câmpeanu: Pensiile vor creşte anul viitor cu 3,75%, iar salariile cu 3%

| 10 oct, 2013

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a afirmat că în 2014 pensiile vor creşte cu aproape 4%, iar salariile bugetarilor cu circa 3 procente.

"Pensiile vor fi indexate cu 100% rata inflaţie şi 50% din creşterea reală a salariului mediu pe economie, înseamnă un procent de 3,75% creştere, de asemenea se prevede şi o mărire a salariilor în sectorul bugetar 3%", a spus Mariana Câmpeanu, la un post de televiziune.

În privinţa alocaţiilor copiilor, ministrul Muncii afirmă că se caută soluţii, în special pentru a-i ajuta pe cei care provin din familii defavorizate.

"România are o mare problemă, e singura ţară care nu poate să acorde alocaţiile copiilor în funcţie de veniturile părinţilor. Am discutat şi cu ministrul învăţământului să gasim şi alte forme, să marim numărul de burse pentru copiii săraci", a mai spus ministrul.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, în dezbaterile din Comisia de muncă din Senat, că Guvernul analizează mărirea alocaţiei pentru copii, luându-se în calcul ca, prin revizuirea Constituţiei, mărirea să fie diferenţiată, în funcţie de venituri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ