Marijuana medicinală, o soluție pentru boli FOARTE GRAVE

| 06 iun, 2014

THC-ul (tetrahidrocannabiol, substanța conținută de marijuana) s-a dovedit eficient în suprimarea sistemului imunitar al rozătoarelor, arată un studiu al Universității California din SUA. Dacă s-ar aplica aceeași procedură și în cazul oamenilor, aceasta ar putea ajuta în lupta împotriva bolilor autoimune, precum artrita, diabetul de tip 1 sau scleroza multiplă, scrie site-ul I Fucking Love Science.

Sistemul imunitar al organismului uman este încă un mister pentru medicină: uneori, lasă loc atacului unor boli care mai de care mai grave, iar alteori se poate întoarce împotriva “gazdei” sale şi dă naştere altor boli grave, chiar fatale. A găsi modalităţi de a lupta cu aceste boli autoimune, fără a lăsa calea deschisă pentru apariţia altor boli infecţioase, este una dintre provocările medicinei moderne. O echipă de cercetători condusă de dr. Mitzi Nagarkatti a publicat recent un studiu în Journal of Biological Chemistry legat de folosirea marijuanei medicale în tratarea sistemului imunitar.

“THC-ul îşi reglează activitatea prin doi receptori, CB1 şi CB2; CB1 este mai cu seamă activ în creier, iar CB2 este predominant în celulele sistemului imunitar. Astfel, pe lângă efectele sale psihoactive, THC-ul poate suprima inflamarea în celulele imunitare prin activarea receptorului din acestea, pe multiple căi”, scriu autorii studiului. Ei admit că studiul lor încă nu răspunde multor întrebări şi deschide, doar, calea înspre cercetări mai amănunţite despre efectul THC-ului asupra sistemului imunitar al omului. “Dacă am putea stabili exact mecanismul prin care această substanţă acţionează asupra sistemului imunitar, ar fi posibil să aflăm care boli autoimune ar putea fi tratate în acest fel”, mai spun ei.

Deşi există destule voci care promovează marijuana ca un panaceu, întrebuinţările sale medicale (larg recunoscute) se axează mai mult pe tratarea stărilor induse de chimioterapie sau a pierderii în greutate cauzate de SIDA; pe tratarea durerilor şi spasmelor musculare sau chiar în anumite tratamente neconvenţionale ale cancerului. Nici ideea de a trata scleroza multiplă cu marijuana nu este nouă. Dar, spun oamenii de ştiinţă, este nevoie de cercetări mult mai detaliate pentru cuantificarea corectă a riscului prezentat de folosirea marijuanei (în special pentru a se vedea dacă efectele secundare nu sunt mai riscante decât beneficiile posibile).

 

 

Sursă: totb.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ