Daniel Barbu: Bugetul pentru programul HIV/SIDA este prea mare. Totuși, nu suntem în Africa

| 09 dec, 2013

Banii alocați pentru Programul Național de Prevenire și Control HIV/SIDA sunt prea mulți, iar dacă nu ar exista acest program ar exista mai mulți bani pentru cultură și festivaluri, a declarat, nefericit, ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Declarația ministrului a fost făcută duminică, precizând că ”nu suntem în Africa de Sud” și că s-ar putea realiza, cu acești bani, multe ”Festivaluri Shakespeare”.

"La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeți-mă, nu vreau să par cinic în fața dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetățeni ai noștri. Bugetul, programul național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii și programul național de combatere și tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După parerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetățeni afectați de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înțeleg, eu personal. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri, sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus ministrul Barbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ