Descoperirea care le dă speranţe bolnavilor de cancer şi celor infectaţi cu HIV

| 10 noi, 2013

Bolnavii de cancer şi cei infectaţi cu HIV ar putea avea o şansă de vindecare în urma descoperirilor făcute de cercetătorii britanici, care susţin că au găsit făcut o descoperire care i-ar putea ajuta pe cei care suferă de boli incurabile, potrivit Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit o nouă formă de terapie cu gene care ar putea revoluţiona tratamentul bolilor incurabile. Noua tehnică, denumită CRISPR, le va permite cercetătorilor să modifice informaţiile genetice cu o remarcabilă precizie. Modificările detaliate care vor fi făcute ADN-ului uman ar putea perminte oamenilor de ştiinţă să trateze boli genetice precum siclemia, sindromul Down şi boala Huntington, dar şi cancerul şi virusul HIV.

Oamenii de ştiinţă că descoperirea revoluţionară pe care au făcut-o constă în înlocuirea genelor defecte cu unele sănătoase. Cercetătorii spun că tehnica este atât de exacta încât virusurile incurabile precum HIV şi cancerul ar putea fi vindecate. Dacă această metodă se va dovedi funcţională, s-ar putea corecta în acest fel şi defectele genetice, eliminând astfel riscul ca un nou-născut să se nască cu o boală incurabilă.

Tehnica CRISPR foloseşte monstre din enzime pentru a viza anumite părti ale celor 23 de perechi de cromozomi umani, fără a introduce mutaţii sau defecte. Profesorul Craig Mello, laureat al premiului Nobel, a afirmat că noua tehnică este un adevarat joc al schimbaării.

Bolnavii nu vor putea folosi imediat tehnica descoperită , pentru că în multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, terapia genetica aplicată pe ovule sau embrioni este considerată ilegală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ