Marin Condescu rămâne în libertate. Instanţa a respins cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile

| 14 noi, 2013

Tribunalul din Târgu Jiu a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preşedintelui clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, informează România TV. De asemenea, vicepreşedintele clubului Viorel Temelescu rămâne în libertate.

Audierile au durat nu mai puţin de 6 ore, iar deliberările alte două ore. La un moment dat, dezbaterile au fost întrerupte când procurorii au cerut recuzarea judecătorului, însă cererea lor a fost respinsă.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, reţinut pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani, este acuzat că a falsificat trei contracte de cesiune de creanţe şi că a prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei. Condescu va afla joi dacă va fi arestat pentru 29 de zile în acest caz, informează RomâniaTv.net.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj, procuror Cristina Ciobanu, trei contracte de cesiune cu firma Edenred România SRL Bucureşti, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, au fost falsificate, având ca dată a încheierii lor 23 martie 2011, 6 aprilie şi 29 septembrie 2011.

"Semnătura de la rubrica «Cedent» nu aparţine societăţii Edenred România SRL, iar impresiunea ştampilei nu este autentică, fiind una realizată cu ajutorul mijloacelor informatice. Folosindu-se de aceste contracte false, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia pentru a vira, în baza primului contract, 900.000 de lei, alţi 900.000 de lei în baza celui de-al doilea contract şi 1,6 milioane de lei în baza celui de-al treilea contract reţinut ca fiind falsificat, în conturile Clubului Pandurii", a declarat Cristina Ciobanu, citată de Mediafax

Anchetatorii au constatat, în urma audierilor de miercuri de la Parchetul Tribunalului Gorj, că Marin Condescu a dispus doar plata banilor din cel de-al treilea contract falsificat, celelalte două nefiind achitate.

"Urmare a depistării de către reprezentanţii societăţii Edenred a unei plăţi ilegale în luna august 2012, Marin Condescu, în calitate de preşedinte al Clubului Pandurii, a achitat către această societate comercială, în mod eşalonat, în cinci tranşe, între 5 septembrie 2012 - 22 iunie 2013, suma totală de 1,6 milioane de lei, restituind întreaga sumă încasată necuvenit din cel de-al treilea contract falsificat", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Audierea lui Condescu de miercuri, de la Parchet, a vizat şi împrumuturile pe care acesta le-a făcut la bănci în nume personal pentru a finanţa, pentru perioade scurte de timp, Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, procurorul de caz susţinând că preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei de fotbal şi-a însuşit în mod nelegal peste 2,6 milioane de lei. Banii ar reprezenta diferenţe de curs valutar.

"Ca administrator al Clubului Pandurii, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 2011 - 2013 a împrumutat Clubul Sportiv cu diferite sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate de inculpat, iar ulterior, cu ocazia restituirii sumelor de către Clubul Sportiv, inculpatul a beneficiat în mod necuvenit de sume de bani mai mari decât cele legale, justificând în mod formal diferenţele ca provenind din diferenţele de curs leu-euro. S-a reţinut că inculpatul şi-ar fi însuşit în mod personal sume de bani care, totalizate, depăşesc 2,6 milioane lei, cu care a prejudiciat interesele patrimoniale ale Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu", a precizat Cristina Ciobanu.

Astfel, Condescu este acuzat de înşelăciune în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a precizat sursa citată.

Vicepreşedintele Pandurii Târgu Jiu, Viorel Temelescu, audiat, de asemenea, miercuri la Parchet, este acuzat de complicitate la înşelăciune în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.

Procurorii au cerut, miercuri, arestarea preventivă a lui Marin Condescu şi a lui Viorel Temelescu,

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ