Marius Oprea demisie PNL. Încă un liberal taxează capitularea PNL în fața lui Băsescu

| 11 aug, 2014

Marius Oprea demisie PNL. Marius Oprea a decis să demisioneze din PNL după ce o serie întreagă de parlamentari au părăsit partidul condus de Klaus Iohannis, ca urmare a fuziunii PNL-PDL.

Marius Oprea demisie PNL. Istoricul și deputatul PNL Marius Oprea și-a anunțat recent demisia din partid într-un articol din Observatorul Cultural. Marius Oprea denunță fuziunea PNL-PDL și își exprimă speranța că liberalismul nu a murit. ”M-am decis să demisionez din PNL, după această alianţă cu PDL. Ca urmare a capitulării PNL, demisionez (...) cu speranţa că liberalismul nu a murit, măcar ca idee a legii bunului simţ. Singura rămasă. O lege la care subscriu oricând”, a scris fostul deputat PNL.

În cadrul aceluiași articol din Observatorul Cultural, Marius Oprea îi acuză, pe bună dreptate, pe Klaus Iohannis și Crin Antonescu că au distrus orice șansă de schimbare a României. "Crin Antonescu şi Klaus Johannis au distrus tot ceea ce ar fi fost, după atâţia ani amărâţi, o schimbare de mentalitate şi conduită a omului politic în raport cu cetăţeanul. Un om nepătat şi un neamţ, care în tandem ar fi adus o altă faţă României. Totul s-a petrecut peste noapte. Primul a demisionat, plătind, poate, un post pentru soţia sa - altfel un preţ prea mic, o şansă pierdută de a fi preşedinte al ţării: un nou mod de a spune „Mihaela, dragostea mea" şi de a confunda patria cu o femeie. (...) Al doilea, Johannis, sas fiind, a fost umilit o dată la Bucureşti de tranzacţiile neştiute, probabil, ale lui Crin Antonescu”, a mai scris istoricul Marius Oprea.

Citeşte şi: Marius Oprea, un intelectual marcant din PNL, dă de pământ cu tandemul Iohannis-Crin

Marius Oprea demisie PNL. Părăsirea PNL de către Marius Oprea reprezintă un semnal de alarmă în plus pentru conducerea formațiunii liberale, care odată cu decizia de a se afilia grupului popularilor europeni, a cunoscut un șir întreg de demisii. De altfel, întreaga situație din PNL a fost cauzată de Crin Antonescu care a decis ieșirea a formațiunii liberale din USL ca urmare a unei înțelegeri cu Traian Băsescu care i-a promis că va ajunge președinte cu ajutorul PDL și PMP. Întreaga strategie a fostului președinte al PNL s-a dovedit dezastruoasă pentru partid care la alegerile europarlamentare a obținut un scor electoral sub așteptări. În loc să schimbe direcția strategică stabilită de Crin Antonescu noua conducere a PNL coordonată de Klaus Iohannis, a mers mai departe în direcția colaborării cu Traian Băsescu, stabilind fuziunea cu PDL și renunțarea la valorile liberale.

Noua demisie arată degringolada în care a ajuns PNL ca urmare a deciziei neispirate a conducerii formațiunii liberale de a părăsi USL și a trăda astfel încrederea românilor care în toamna anului 2012 și-au dat votul pentru înlăturarea regimului condus de Traian Băsescu. Demisia lui Marius Oprea din PNL nu va fi probabil ultima, în teritoriu există deja tensiuni ca urmare a nemulțumirilor generate de rolul pe care îl au liberalii în cadrul noii alianțe. Decizia de fuziune cu PDL le-a reîmprospătat memoria liderilor din teritoriu despre eșescul Alianței D.A. și le-a adus aminte de vechile rivalități peste care trebuie să treacă. Demisiile vor avea ca rezultat dizolvarea PNL și absorbirea acestei formațiunii de către PDL, ceea ce va face ca partidul condus de edilul Sibiului să dispară de pe scena politică românească după 139 de ani să istorie.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
mircea bleaga badea
Voiculescu trebuie sa fie gratiat...
nu va fie frica,Ponta se ridica..
va semna...de frica

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ