Marius Oprea, un intelectual marcant din PNL, dă de pământ cu tandemul Iohannis-Crin

| 11 aug, 2014

Marius Oprea a anunţat că demisionează din PNL, declarând că „Antonescu şi Iohannis au distrus tot”.

Fuziunea PNL-PDL provoacă atât plecări din partide, cât şi reacţii dure la adresa artizanilor acestui proiect. După ce fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a atras atenţia asupra nocivităţii proiectului cu PDL, un intelectual marcant al PNL, istoricul Marius Oprea a anunţat că demisionează din partid, declarând că „Antonescu şi Iohannis au distrus tot”.

Nu este uşor să fii liberal autentic în această perioadă în care PNL pare că-şi pierde valorile şi-şi îngroapă istoria. După ce ani de zile au luptat contra regimului băsist, acum liberalii s-au aliat cu PDL, partidul lui Traian Băsescu. Mai mult, cele două partide vor să şi fuzioneze în viitor, lucru ce va distruge total istoria acestui partid. Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate. Mulţi liberali de seamă, în frunte cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, au părăsit partidul, subliniind că nu se mai identifică cu ideile promovate de noul PNL.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună

„Decizia de fuziune PNL-PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecinţele care decurg de aici. În calităţile mele de preşedinte al PNL, de prim ministru desemnat în numele PNL şi, ulterior, de membru al Biroului Politic Naţional, am făcut uz în aceşti ani de toate mijloacele şi instrumentele democratice pentru prestigiul şi credibilitatea partidului, pentru a-i păstra identitatea şi unitatea. Toate eforturile, toate realizările, tot prestigiul şi credibilitatea câştigate, toată munca depusă de membrii simpli ai partidului după Revoluţie, şi nu în ultimul rând, istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de câţiva lideri aleşi în mod nefericit să conducă destinele partidului", a declarat Tăriceanu.

Citeşte şi: Marius Oprea: Securitatea a încercat să facă din Enescu un agent al regimului

Marius Oprea demisie PNL. O reacţie mult mai vehementă la ideea de fuziune cu PDL a avut-o istoricul Marius Oprea. Acesta îi vede vinovaţi pentru distrugerea PNL pe Klaus Iohannis şi Crin Antonescu şi precizează că va pleca din PNL ca urmare a fuziunii care a format Alianţa Creştin Liberală. „Crin Antonescu şi Klaus Johannis au distrus tot ceea ce ar fi fost, după atâţia ani amărâţi, o schimbare de mentalitate şi conduită a omului politic în raport cu cetăţeanul. Un om nepătat şi un neamţ, care în tandem ar fi adus o altă faţă României. (...) Congresul PNL a fost o bătaie de joc, un fel de Congresul al XIV-lea al PNL. Strecurată între orgoliul lui Iohannis şi plictisul lui Antonescu de a conduce o ţară, a venit combinaţia potrivită găsită de Traian Băsescu, între slăbiciune şi vanitate, pentru a fabrica un cal troian, un congres prin care el a pătruns pe uşile deschise în singura cetate necucerită: Partidul Naţional Liberal”.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL și PDL își negociază fuziunea pe bani

Marius Oprea este istoric, poet și eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Gestul lui demonstrează că un istoric adevărat nu trădează liberalismul. Klaus Iohannis demonstrează că nu are nicio legătură cu liberalismul, ci este un mercenar, care se va folosi de PNL pentru a-şi atinge scopurile fără să-i pese că distruge acest partid istoric. Şi uite aşa, cu aceste plecări din PNL, în partidul lui Iohannis şi Blaga vor rămâne numai pedelişti. Păcat că acest partid istoric a ajuns pe mâna unor mercenari şi dintr-un partid cu blazon s-a transformat într-o cloacă. Totuşi speranţa liberalismului rămâne la Călin Popescu Tăriceanu, care reuşeşte să adune în jurul lui tot mai mulţi liberali autentici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
tyty
"Intelectualul" e cunoscut a fi in solda psd. Cat posturile de la buget erau ale lui stapanii erau adulati si dusmanii injurati. Ce tradare mai mare pentru un partid liberal decat alianta cu o mazeta penibila ca tariceanu. Rusine
11 aug, 2014
sprinjeanul
johannis
daca matale domnule oprea nu esti comunist,atunci sa-mi spui mie cum vrei.langa tariceanu se duc cam toti cei care sunt certati cu legea si nu m-ar mira sa fi printre acestia.asa ca ciocu mic!
11 aug, 2014
cantautor
este un intelectual cu papion
cine ii da o slujba,devine automat stapanul lui
nu este marcant.
este marcat
l-a "marcat" Tariceanu,dupa ce a ridicat piciorul...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ