Marius Vizer a fost ales preşedinte al organizaţiei sportive SportAccord

| 31 mai, 2013

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, românul Marius Vizer, a fost ales vineri în funcţia de preşedinte al organizaţiei sportive SportAccord, care reuneşte federaţiile sportive internaţionale olimpice şi non-olimpice.

Marius Vizer a fost ales cu 52 de voturi, în timp ce contracandidatul său, francezul Bernard Lapasset, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Rugby, a primit 37 de voturi. Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Nadia Comăneci sau fostul fotbalist german Lothar Mathaus au fost câteva dintre personalităţile care l-au susţinut pe Marius Vizer la preşedinţia organizaţiei SportAccord. Practic, românul Marius Vizer a devenit şeful sportului mondial, fiind preşedinte peste toate federaţiile sportive internaţionale olimpice şi non-olimpice.

Conferinţa SportAccord a avut loc în perioada 26-31 mai, în Rusia, la Sankt Petersburg.

"Din 2017 vreau să organizez campionatele mondiale reunite în aceeaşi ţară, fără să fie necesare investiţii de infrastructură, logistică, aşa cum se face pentru sporturile olimpice, dar şi din resurse generate de un eveniment local. Vom finanţa federaţiile naţionale care se confruntă cu o serie de neajunsuri. Din bugetele atrase de Banca Internaţională a Sportului, Loteria Internaţională a Sportului. SportAccord este o organizaţie înfiinţată în 1967, la care au aderat atunci 26 de federaţii internaţionale şi actualmente un grup de 106 organizaţii internaţionale: 35 olimpice şi 71 neolimpice. SportAccord este o forţă reală a sportului mondial care de câteva decenii a fost ţinută într-o poziţie pasivă şi pe care vreau eu să o trezesc acum", a declarat Marius Vizer, citat de Realitatea TV.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
Anghel
Cursuri afaceri online GRATUIT. Daca vrei sa inveti cum sa castigi cel putin 300 $ pe luna si sa ai propria ta afacere, trimite mesajul “trimite curs” la mail : [email protected] si vei primi toate informatiile necesare. Rog seriozitate maxima si ambitia de a reusi, pentru ca voi lucra numai cu oameni corecti, seriosi, harnici si perseverenti, care stiu sa astepte rasplata intarziata. Drumul este lung si sigur, dar asigura stabilitatea financiara pe viata.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ