Mărmureanu ne linişteşte: "Cutremure de peste 7 grade se întâmplă destul de rar în România"

| 30 mar, 2014

Directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, a declarat la România TV că în ţara noastră nu va avea loc prea curând un seism de 7 grade.

Gheorghe Mărmureanu, directorul INFP, a declarat la România TV că probabilitatea ca un seism de 7 grade să se producă prea curând este destul de mică. Totuşi, vor avea loc multe mişcări telurice, de intensitate mică însă.

"Este un cutremur normal, nu este nicio problemă. Vrancea este periculoasă peste 7. De la 5 la 7 este o diferenţă de la cer la pământ. Sunt cutremure multe, vor fi şi altele mai multe. Aceste cutremure mici se întâmplă pentru că este o descărcare. Este normal să se întâmple treburile astea. Cutremurul de 5 pe Vrancea este mic, chiar foarte mic. În Vrancea nu are nicio relevanţă. Nu se pune problema unui cutremur catastrofal peste 7 în România, acum. Este un cutremur cu magnitudine relativ mică, pentru unul de mare adâncime. S-ar putea să mai fie un cutremur de 5 jumătate sau 6 sau 6 jumătate, dar nu 7. Cutremure mari peste 7 se întâmplă destul de rar în România. Dacă va avea o replică, va fi una foarte mică. Vrancea când se rupe, se rupe", a spus Marmureanu la Romania TV.

Pe 29 martie la ora 21.18 în zona Vrancea a avut loc un seism de 4,9 grade şi intensitate IV, care s-a resimţit şi în Capitală. Adâncimea cutremurului a fost de 135 de kilometri.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ