MARŢI se decide soarta lui Şova: ce proiect vor formula senatorii

| 01 iun, 16:55

Senatorii jurişti vor lua din nou în discuţie, marţi, cazul Dan Şova, urmând să formuleze un proiect de hotărâre referitor la modul în care trebuie aplicată decizia CCR prin care a fost declarată neconstituţională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Comisia juridică a analizat motivarea deciziei Curţii şi, deşi în urma discuţiilor s-au desprins două variante de lucru, niciuna dintre acestea nu a putut fi adoptată prin vot, astfel că punctul de vedere înaintat conducerii Senatului a cuprins atât propunerea PNL, cât şi pe cea a PSD.

Concret, varianta propusă de către liberalii jurişti, prin vocea preşedintelui Comisiei juridice, Cătălin Boboc, vizează reinterpretarea votului dat în cazul Şova, în timp ce varianta propusă de către social-democratul Ioan Chelaru presupune reluarea întregii proceduri, inclusiv a votului, argumentul lui Chelaru fiind acela că "CCR declarând neconstituţională o hotărâre a Senatului a invalidat întreaga procedură care a avut loc atunci cu privire la domnul Şova". 

"Punctul de vedere al Comisiei juridice (solicitat de Biroul permanent - n.r.) a avut două propuneri, dar niciuna, din nefericire, nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Una a fost respinsă (reinterpretarea votului - n.r.), iar alta (reluarea procedurii - n.r.) nu a întrunit numărul de voturi pentru a fi adoptată. Luând act de această situaţie, Biroul permanent a decis ca până marţi Comisia juridică să elaboreze o hotărâre cu privire la ceea ce trebuie făcut (în cazul Şova - n.r.), care va fi supusă plenului", a explicat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Cristian Dumitrescu, după şedinţa Biroului permanent de marţea trecută. 

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a exprimat, săptămâna trecută, pe marginea acestui subiect, afirmând că în situaţia în care Comisia juridică, din considerente de cvorum şi de majoritate, nu va ajunge la o concluzie, plenul Senatului urmează să tranşeze acest caz. 

"Dacă avem din partea Comisiei juridice o propunere articulată, care a primit votul în comisie, atunci o supunem pe aceea plenului, care poate să o accepte sau poate să o respingă. Dacă în comisie nu se ajunge la nicio propunere pentru că nu pot să întrunească votul majoritar, atunci în plen încep discuţiile, vin propunerile, de exemplu, ale liderilor grupurilor parlamentare sau ale celorlalţi senatori şi se supun acelea la vot", a subliniat Tăriceanu, miercurea trecută. 

Senatorii jurişti se reunesc marţi în şedinţă, începând cu ora 10,30.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ