COMISIA JURIDICĂ analizează numirea judecătorului Mircea Ștefan Minea la CCR

| 10 iun, 16:11

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, a sesizat Biroul Permanent cu privire la numirea, în urmă cu cinci ani, a judecătorului Ştefan Minea la Curtea Constituţională. Social-democraţii susţin că alegerea lui Minea este un "caz în oglindă" cu cel al senatorului Dan Şova.

Secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, a explicat ca subiectul a fost discutat in Biroul Permanent si s-a decis ca sesizarea sa fie trimisa la Comisia Juridica, aceasta urmand ca pana saptamana viitoare sa analizeze "votul dat in cazul judecatorului Mircea Stefan Minea".

Minea a fost propus de PDL ca judecator la Curtea Constitutionala in 2010, mandatul sau fiind de 9 ani.

În sesizarea trimisa la Comisia Juridica se arata ca, în data de 14 iunie 2010, s-a dat vot pentru Valer Dorneanu, propunerea PSD, pentru care s-au pronuntat 168 de deputati, in conditiile in care PNL si PSD au lipsit din sala. Numirea nu a fost validata. Ulterior, peste 170 de deputati au votat pentru numirea la CCR a lui Stefan Minea, el fiind ales cu majoritate simpla de plenul Camerei.

"Situatia e in oglinda cu cazul Sova", a precizat Niculae Mircovici, adăugând ca si, in cazul senatorului PSD pentru care Senatul a dat doua hotarari de respingere a arestarii preventive, s-ar fi considerat ca este necesara majoritatea absoluta.

"Problema a fost ridicata de dl Marian Neacsu. Eu sunt deputat de 10 ani, este prima sesizare prin care cineva, indiferent cine, eu nu dau culoare politica, a sesizat o incalcare a Constitutiei si a regulamentelor celor doua camere in legatura cu alegerea unui judecator la CCR", aa adăugat deputatul-

Întrebat daca nu este totusi cam tarziu sa se faca o asemenea sesizare, la 5 ani de la numirea judecatorului Minea, secretarul Camerei a raspuns: "Nu exista niciun termen in care sa faci o sesizare".

"S-a intamplat acum, dupa momentul Sova (...) Se doreste o explicatie in legatura cu nevoia ca legea sa fie egala pentru toti. Sesizarea Biroului Permanent merge la comisia juridica, care are termen de o saptamana. Se va lua decizia in legatura cu sesizarea CCR despre aceasta incalcare a Constitutiei", a mai spus Mircovici.

În iunie 2010, Mircea Stefan Minea a fost desemnat judecator la Curtea Constitutionala in detrimentul candidatului propus de PSD, Valer Dorneanu.

Citeste si: Toni Greblă, audiat la DNA. Fostul judecător CCR este acuzat de trafic de influenţă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ