Gorghiu: Nu prea există motive pentru a contesta la CCR votul pentru Ponta

| 09 iun, 13:39

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat marţi că juriştii grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor fac o analiză, dar, după părerea sa, nu prea ar fi temei ca votul din plen în ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta să fie contestat la Curtea Constituţională, potrivit Agerpres.

 

"În grupul nostru parlamentar juriştii noştri fac o analiză. Dacă mă întrebaţi pe mine, nu prea ar fi temei să fie contestat la Curte votul de astăzi", a declarat Gorghiu la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că votul în privinţa începerii urmăririi penale faţă de premier dat în plen nu are legătură cu votul care va fi dat vineri de parlamentari la moţiunea de cenzură.

"Nu aş suprapune deloc temele. Astăzi a fost un vot comandat de Victor Ponta majorităţii sale parlamentare, votul pe moţiune înseamnă cu totul şi cu totul altceva, va însemna posibilitatea ca toţi parlamentarii să pună punct unei situaţii absolut ridicole din Parlamentul României, spun ridicolă pentru că este fără precedent să vezi un premier pus sub acuzare care cerşeşte imunitatea, o obţine, dar cred că totuşi parlamentarii, indiferent de partidul politic din care fac parte, vor realiza până vineri că România trebuie pusă deasupra interesului personal al lui Victor Ponta şi deasupra setei de putere pe care Ponta o are. Discuţii au loc în continuare cu colegii, am convingerea că moţiunea are şanse bune să primească o voturile majorităţii parlamentarilor", a susţinut Gorghiu.

Alina Gorghiu a cerut din nou demisia premierului, adăugând că "au început deja reacţiile ambasadelor, reacţiile oficialităţilor europene" iar opinia publică şi reprezentanţii statelor europene îi cer de asemenea demisia.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ