Pocora, răspuns către Plumb: CCR a decis încă din 2006 că diferențierea alocațiilor este neconstituțională

| 04 iun, 19:59

Diferențierea alocațiilor pentru copii este neconstituțională, iar o decizie în acest sens a fost luată de Curtea Constituțională încă din 2006, i-a transmis joi vicepreședintele PNL Cristina Pocora ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Răspunsul lui Pocora vine ca urmare a declarațiilor lui Plumb care a afirmat joi, că a primit răspunsul CCR în privința unui posibil proiect vizând alocațiile diferențiate, dar că această instituție procedural nu se poate pronunța asupra unei inițiative legislative decât în momentul în care este adoptată.

"Răspunsul pe care Curtea Constituțională i l-a transmis doamnei ministru Rovana Plumb, referitor la alocațiile diferențiate, încheie încă un episod edificator pentru modul în care PSD înțelege să guverneze — demagogic și fără viziune. I-am atras atenția în nenumărate rânduri doamnei ministru asupra faptului că diferențierea alocațiilor este neconstituțională și că o decizie în acest sens a fost luată de Curtea Constituțională încă din 2006'', a declarat Cristina Pocora.

În opinia sa, Rovana Plumb este "profund deranjată de faptul că PNL a dublat alocațiile și persistă în demagogie ieftină pentru a satisface interesele electorale ale PSD, având drept scop salvarea aparențelor și recâștigarea propriului electorat prin retorică și propagandă".


"Consider că acest mod de a guverna, prin acte normative care se referă la 2016, când PSD nu va mai fi la guvernare, prin inițiative care nu au termene clare de adoptare și aplicare și prin măsuri pompieristice caracterizate de lipsă de viziune și strategie, trebuie să înceteze", a punctat Pocora.

Guvernul își propune să vină în toamnă cu un proiect "cu o viziune nouă în ceea ce privește sistemul de asistență socială, în special programele de suport pentru familie și pentru copii", pentru care se va consulta și cu organizațiile neguvernamentale, a spus Plumb.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ