Mărturia emoţionantă a lui Radu Zamfir în ziua în care s-a întors la muncă

| 28 ian, 2014

Tragedia din Apuseni nu poate schimba juramantul pe care Radu Zamfir l-a luat fata de pacientii sai. Inainte de a fi o victima, ramane insa un medic, iar devotamentul fata de meserie conteaza in aceste momente mai mult ca orice altceva.

 

Radu Zamfir a vorbit in fata presei despre revenirea in spital, dar ca medic, nu ca pacient, dar si despre reintalnirea cu fiica sa si dialogul cu parintii Aurei Ion:

"Profesia de medic este una altruista, care presupune urmarirea binelui pacientului bolnav. Asta este datoria mea si sunt hotarat sa o fac in continuare.

Pacientii si colegii m-au imbratisat, s-au bucurat ca ma vad. Solidaritatea umana este o resursa fara limite.

Ce s-a intamplat este regretabil, dar eu consider ca mai am oameni de ajutat. Sigur ca ma voi intoarce si in sala de operatie.

Programul de reintegrare... este pretios spus program. In urma examinarilor efectuate asupra mea de colegi a reiesit ca sunt apt pentru a-mi desfasura profesia mai departe si asta este.

Merg, ma misc, vorbesc. Am reusit sa dorm in fiecare noapte. Evit sa iau pastile.

Familia a fost principalul motiv pentru care am supravietiut. Fetita mea, poate n-a realizat totul, dar s-a bucurat. Cand vin acasa, imi sare de gat, ma pupa.

E foarte greu sa-ti pierzi un copil si am incercat sa le aduc putina alinare parintilor ei. Am plecat din spital pentru ca acolo eram, am fost si i-am vizitat si m-am intors acasa la mine. Nu mai stiu ce le-am spus. Toti cei legati de forta destinului de aceasta tragedie vor ramane legati prin fire invizibile.

Nu stiu daca povestitul in amanunt mai aduce inapoi pe cineva. Am facut tot ce a tinut de mine, ba chiar mai mult decat atat, pentru toti cei care au fost acolo.

Experienta mea personala e de ce a fost acolo, de ce mi s-a intamplat. N-ai cum sa stii ce se intampla in viitor, n-aveam cum sa-mi dau seama ce se va intampla.

Voi mai pleca cu avionul in misiuni"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ