Măsură fără precedent CERUTĂ de poliţişti în cazul copiilor intoxicaţi cu clor

| 18 feb, 17:46

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a solicitat factorilor responsabili închiderea Școlii generale nr.1 din localitatea Tâncăbești "până la finalizarea verificărilor tehnice și remedierea situației", se arată într-un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, ca urmare a situației înregistrate miercuri dimineață la Școala generală nr.1 din Tâncăbești, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat structurilor competente toate datele privind circumstanțele producerii evenimentului.

Conform informațiilor analizate la nivelul MAI, sesizarea a fost primită la ora 08,54 de către ISU București-Ilfov. Intervenția la fața locului s-a asigurat în prima etapă cu trei echipaje SMURD, ulterior fiind trimise alte trei ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, o autospecială pentru transport victime multiple și un elicopter al MAI.

Citeşte şi:  Copii intoxicaţi cu CLOR la o şcoală din Ilfov

Primele echipaje ajunse au luat măsuri de evacuare, aerisire a incintei și acordare a asistenței medicale pentru 21 de elevi, din clasele a VI-a și a VIII-a, și un adult.

MAI arată că, în contextul în care în interiorul unității de învățământ se simțea un puternic miros de clor, s-a conturat ipoteza că starea de rău a copiilor a fost cauzată de intoxicarea cu clor.

După primele verificări medicale efectuate la fața locului, 17 copii au fost transportați cu ambulanțele la spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca și Elias pentru continuarea investigațiilor. Potrivit sursei citate, membrii familiilor a patru copii au refuzat transportul la spital, starea de sănătate a acestora fiind bună.

"Analizele medicale efectuate la spitalele Grigore Alexandrescu și Floreasca au reliefat că elevii prezentau o concentrație în sânge a monoxidului de carbon peste nivelul admis, ceea ce a condus la concluzia că starea de leșin a acestora a fost cauzată de intoxicarea cu monoxid de carbon. În paralel, la unitatea școlară s-au deplasat echipe din cadrul ISU, GAZ SUD, dar și reprezentanți ai Poliției și ai Direcției de Sănătate Publică pentru a identifica sursa scurgerilor de monoxid de carbon. Măsurătorile efectuate, în condițiile în care toate ușile și ferestrele școlii au fost închise, au semnalat o creștere a valorilor monoxidului de carbon în unele încăperi ale școlii, inclusiv în clasele în care a avut loc incidentul", relevă comunicatul MAI.

Conform sursei menționate, verificările au stabilit că "în incinta școlii respective sunt amplasate două centrale termice, care reprezintă posibila cauză a scurgerii de monoxid de carbon".

"Până la finalizarea verificărilor tehnice și remedierea situației, MAI a solicitat factorilor responsabili închiderea respectivei unități de învățământ. În vederea evitării apariției unor situații similare, MAI recomandă tuturor unităților de învățământ, care folosesc același tip de surse de încălzire, efectuarea de verificări amănunțite a centralelor și instalațiilor termice", precizează comunicatul MAI.

Sursa citată adaugă că vicepremierul Gabriel Oprea va înainta raportul complet privind circumstanțele producerii evenimentului de miercuri prim-ministrului Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta i-a solicitat miercuri vicepremierului Gabriel Oprea să prezinte în cât mai scurt timp o notă privind cauzele și măsurile de sancționare care se impun în cazul incidentului de la unitatea școlară de la Tâncăbești (județul Ilfov).

"Vreau să vă rog, fiind vorba de mai multe instituții, nu doar de Inspectoratul Școlar... de Inspecția Muncii, de Sănătate, vreau să vă rog domnule viceprim-ministru Oprea să prezentați cât mai repede o notă cu situația copiilor de la Tâncăbești. Vreau să vedem, să luăm măsuri și de sancționare a celor vinovați, dar mai ales de prevenire. Să nu mai pățim așa ceva în vreo școală. Vreau ca școlile din România să fie locuri, totuși, sigure. Și când e vorba de copii, cu atât mai mult vreau ca măsurile să fie rapide și foarte clare ca să nu se mai întâmple vreodată în vreo școală din România așa ceva", a declarat premierul, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ