Anchetă de SPIONAJ la MAI. Doi înalţi funcţionari fotocopiau documente SECRETE

| 15 ian, 09:14

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au percheziționat ieri birourile a doi consilieri, acuzați că fotocopiau documente secrete și le furnizau unor persoane neautorizate. Cei doi au fost duși, noaptea trecută, la audieri la sediul DNA.

DNA îi acuză pe Ingrid Mocanu-Popa, consilier ministerial, și pe Mihai Șova, secretar general adjunct al MAI, de fapte de corupție, printre care: divulgarea de date nedestinate publicității.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi înalți funcționari fotocopiau documente secrete din MAI, scrie evz.ro. Procurorii au ridicat din birourile celor doi calculatoare, documente și alte probe, au spus sursele citate. Procurorii DNA au percheziționat, ieri, și locuința consilierei.

Ingrid Mocanu-Popa și secretarul general adjunct din MAI, Mihai Şova, au fost audiați, noaptea trecută, la sediul DNA. Întrebată de jurnaliști dacă a fotocopiat documente secrete, consiliera ministrului Gabriel Oprea a dat din cap în semn că nu.

Ea este angajată la Ministerul de Justiţie din octombrie 1998, în urma promovării examenului de admitere în magistratură, şi a lucrat la Direcţia Juridică până în 2005, apoi la Direcţia Elaborare Acte Normative.

Percheziţiile DNA

Secretarul general adjunct din Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Şova, este vizat, alături de consiliera ministrului Gabriel Oprea, în dosarul în care procurorii anticorupţie au făcut percheziţii, miercuri la amiază, aceştia fiind duşi pentru audieri la DNA, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat, într-un comunicat de presă, că la Ministerul Afacerilor Interne au fost făcute percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise de funcţionari din MAI.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că DNA "a desfăşurat activităţi procedurale, în baza autorizărilor legale, într-o cauză penală privind doi angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne".

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că cei doi angajaţi din MAI sunt Ingrid Mocanu Popa, consiliera ministrului Afacerilor Interne, şi secretarul general adjunct Mihai Şova, aceştia fiind vizaţi de anchetatori întrucât ar fi divulgat informaţii nedestinate publicităţii.

Procurorii au ridicat din birourile celor doi calculatoare, documente şi alte probe, au spus sursele citate.

Comunicatul MAI

În cursul zilei de 14 ianuarie 2015, Direcția Națională Anticorupție a desfășurat activități procedurale, în baza autorizărilor legale, într-o cauză penală privind doi angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Documentarea acestei cauze se realizează în cooperare cu Departamentul de Informații și Protecție Internă, se spune într-un comunicat MAI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ