Mateo Garrralda, un nume celebru în handbalul spaniol, va fi noul antrenor al echipei Ştiinţa Bacău

| 25 apr, 2014

Spaniolul Mateo Garralda, în vârstă de 44 de ani, va fi noul antrenorul al echipei masculine de handbal Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, în locul lui Eliodor Voica, a declarat Puiu Ciobanu, managerul clubului.

Potrivit acestuia colaborarea dintre Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău şi Eliodor Voica va înceta din vară, antrenorul anunţând conducerea clubului băcăuan că va opta pentru ''altă variantă din motive personale şi pentru a fi mai aproape de casa'.

Cu Eliodor Voica pe banca tehnică ''studenţii'' au obţinut cele mai bune rezultate din istoria clubului, devenind vicecampioni în anii 2012 şi 2013, iar în acest an continuă să conteze în lupta pentru titlul naţional.

''Considerând că niciun antrenor din România nu este, în prezent, de talia lui Eliodor Voica am decis să apelăm la un tehnician străin care să dezvolte proiectul aflat în desfăşurare la Bacău pentru a ridica echipa la un nivel de performanţă internaţională. Astfel că am apelat la o celebritate, spaniolul Mateo Garralda', a precizat managerul clubului băcăuan.

Mateo Garralda şi-a încheiat activitatea în calitate de jucător la 42 de ani, începându-şi cariera de antrenor în 2012 la BM Guadalajara, echipă din prima liga spaniolă pe care o antrenează şi în acest sezon.

Mateo Garralda, unul dintre jucătorii legendari ai Spaniei, are o carte de vizita impresionantă, numărându-se printre puţinii handbalişti din lume care au câştigat de şase ori Champions League cu trei echipe diferite (Teka Cantabria, Barcelona, Portland San Antonio). În cei 23 de ani de practicare a handbalului la cel mai înalt nivel de performanţă a participat, de asemenea, cu echipa naţională a Spaniei la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice (1992, 1996, 2000, 2004), are în palmares şase titluri de campion în Liga Asobal şi a fost desemnat cel mai bun inter dreapta la Campionatul Mondial din 2005.

Ştiinţa Municipal Dedeman va aborda sezonul 2014-2015 şi cu noutăţi în lot, odată cu venirea lui Mateo Garralda ca antrenor fiind ''posibil ca în Bacău să sosească şi doi-trei handbalişti din Spania', a mai indicat Puiu Ciobanu, managerul clubului băcăuan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ