May nu intenţionează să demisioneze, în pofida rezultatului conservatorilor în alegerile pe care le-a convocat

| 09 iun, 11:18

Theresa May nu intenţionează să demisioneze din postul de premier, în pofida faptului că Partidul Conservator şi-a pierdut majoritatea în camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic, în alegerile legislative anticipate de joi, scrie presa britanică, relatează The Associated Press.

Viitorul lui May ca şefă a partidului este pus în discuţie în mod deschis, după ce ea a convocat acest scrutin anticipat.

May a convocat aceste alegeri cu speranţa de a-şi consolida majoritatea, care să-i ofere mână liberă în negocierea Brexitului cu Uniunea Europeană (UE).

Însă, după numărarea aproape a tuturor voturilor, Partidul Conservator a obţinut 315 mandate, în contextul în care avea nevoie de 326 pentru a deţine majoritatea în Legislativ.

Partidul Laburist condus de Jeremy Corbyn a obţinut un rezultat mult mai bun decât cel anticipat. Laburiştii au obţinut 261 de mandate la numărarea voturilor în 646 din cele 650 de circumscripţii uninominale, potrivit The Guardian.

Liberal-democraţii au obţinut 12 mandate, SNP 35, DUP zece, Verzii un mandat, iar alţii 12 mandate.

Ukip nu a obţinut niciun mandat în alegerile legislative anticipate de joi.

Tag-uri: Theresa May
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ