Mazăre: Mi se pare o chestiune foarte normală şi firească delegarea atribuţiilor primarului către funcţionari

| 25 apr, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat vineri că i se pare 'firesc şi normal' ca primarii să poată să-şi delege atribuţiile către funcţionari din subordine, referitor la ultimele modificări în acest sens făcute la Legea administraţiei publice.

'Oricum, încărcătura pe primar era foarte mare. De aia se şi spunea că semnezi ca primarul. Când vine un document la primar, el semnează ultimul, trece prin toate compartimentele respective, de la juridic ... în funcţie de ceea ce este ... achiziţii ...comisii şi aşa mai departe. Mi se pare o chestiune foarte normală şi firească. Eu deja am unele atribuţii delegate şi probabil că o să mai deleg în continuare', a afirmat Mazăre, în timpul unei vizite pe care a făcut-o în staţiunea Mamaia pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare şi modernizare.

Prin adoptarea unui proiect de lege iniţiativă a parlamentarilor PSD Gabriela Vrânceanu Firea şi Darius Vâlcov, Parlamentul a modificat Legea administraţiei publice astfel încât primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene să-şi poată delega atribuţiile către angajaţi din cadrul acestor instituţii.Astfel, primarii sau preşedinţii de Consilii Judeţene ar putea să nu mai fie verificaţi de DNA în condiţiile în care procurorii anticorupţie nu au competenţa legală de a cerceta simpli funcţionari, aceştia fiind verificaţi de procurorii parchetelor de pe plan local.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ