MediaSind solicită Parlamentului României demiterea actualului director general interimar al SRTV

| 07 dec, 13:19

FRJ MediaSind cere Parlamentului României demiterea actualului director general interimar al SRTV şi solicită adoptarea, în regim de urgenţă, a unei noi Legi de organizare, care să elimine influenţa politică în actul de decizie la TVR, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat al MediaSind, acest demers este determinat, printre altele, de folosirea, ilegal, a fondurilor societăţii pentru a ataca în instanţă drepturile propriilor salariaţi şi de organizarea unui 'aşa-zis referendum' pentru alegerea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie. 

'Abuzurile în Societatea Română de Televiziune continuă. După ce a folosit ilegal fondurile societăţii pentru a ataca în instanţă drepturile propriilor salariaţi, directorul general interimar al Televiziunii Publice, Irina Radu, recidivează. Aceasta şi-a anunţat angajaţii că, întrucât 'suntem în aşteptarea deciziilor Parlamentului legate de un nou Consiliu de Administraţie pentru TVR, împreună cu Comitetul Director am decis să luăm în calcul şi revizuirea Regulamentului pentru alegerea reprezentanţilor salariaţilor în C.A.' În această privinţă, directorul interimar a propus o consultare a tuturor oamenilor din subordine. 'Veţi putea vota dacă doriţi ca pentru poziţia de membru în CA al TVR să poată participa şi personalităţi din afara televiziunii sau numai salariaţii TVR.' Participanţii la vot trebuie să răspundă la întrebarea următoare: 'La alegerile pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în CA al TVR, sunteţi de acord să participe şi candidaţi care nu sunt salariaţi SRTv?', se menţionează în comunicat. 

Reprezentanţii MediaSind consideră că acest demers propus angajaţilor SRTV 'este de natură politicianistă' şi subliniază că această speţă a fost judecată de Curtea de Apel Bucureşti, care a invalidat alegerile. 

'Acest demers propus angajaţilor SRTV este de natură politicianistă deoarece, în ciuda faptului că invocă o acţiune democratică (consultarea oamenilor prin vot), este chiar un atentat la adresa democraţiei. Aceasta pentru că, în primul rând, la o întrebare astfel formulată, orice grup sau comunitate va răspunde preponderent negativ, din considerente explicabile psihologic. În aceste condiţii vorbim de o gravă manipulare. În al doilea rând, discutarea în sine a acestei chestiuni şi organizarea unui aşa-zis 'referendum' reprezintă derapaje de la democraţie deoarece se ajunge la abordări discriminatorii, restrictive şi în afara cadrului legal. Precizăm că această speţă a fost judecată de Curtea de Apel Bucureşti, în urma contestărilor făcute după alegerile pentru CA din SRR, alegeri invalidate de Hotărârea Curţii, care califică drept ilegală modificarea regulamentului de alegeri, în sensul restricţionării dreptului salariaţilor de a-şi alege reprezentanţi şi din afara instituţiei.', se mai precizează în comunicat. 

Potrivit reprezentanţilor MediaSind, 'punerea în scenă a acestui aşa-zis demers democratic, de consultare a salariaţilor 'poate duce cu gândul la posibile interese ascunse, de a crea un Consiliu de Administraţie care să conducă instituţia în folosul unui grup sau partid politic'. 

'Lucrul cel mai grav este că salariaţii SRTV sunt manipulaţi şi împinşi să voteze împotriva spiritului Constituţiei, a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, şi în dispreţul unei Hotărâri judecătoreşti pronunţată anterior', se mai spune în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 14:57
munca
Afaceri acasa!
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ