MESSI, 10 ani la FC Barcelona FOTO/VIDEO

| 16 oct, 2014

Starul argentinian al echipei FC Barcelona a deputat la 16 octombrie 2004, adică exact acum 10 ani, la prima echipă a clubului catalan, cariera sa confundându-se în această perioadă cu cel mai bun deceniu din istoria clubului blaugrana.

La 16 octombrie 2004, când Leo Messi avea doar 17 ani și 144 de zile îi lua locul portughezului Deco în repriza secundă a partidei cu marii rivali de la Espanyol, argentinianul devenind atunci cel mai tânăr debutant pentru catalani.

Primul său gol în tricoul echipei mari a venit însă abia la 1 mai 2005, într-o partidă cu Albacete. O reușită superbă de altfel, prima din cele 361 de goluri marcate pentru Barcelona.

La capătul acelui an, Leo devenea campion cu Barcelona. Primul titlu de campion al Spaniei, din cele 6 de până acum.

Primul gol în Champions League a venit pe 5 noiembrie 2005, într-o partidă cu Panathinaikos. La finalul sezonului catalanii aveau să câștige trofeul însă Messi a ratat finala cu Arsenal din cauza unei accidentări.

Primul moment cu adevărat de glorie pentru argentinian s-a înregistrat în martie 2007, când marca un hattrcik în El Classico, contra lui Real Madrid, chiar pe Camp Nou.

Trecea doar o lună și Leo era comparat cu Maradona. Marca un gol parcă tras la indigo cu cel al „Butoiașului Atomic”, de la Campionatul Mondial de fotbal din 1986, împotriva Angliei.

Din sezonul 2007-2008 Messi devine o certitudine la Barcelona, marcând 16 goluri în 40 de meciuri.

2009 este însă primul an în care dovedește că este cel mai bun fotbalist din lume. Câștigă La Liga și UEFA Champions, cu un gol marcat în finala împotriva lui Manchester United.

La capătul acelui an a primit Balonul de Aur, așa cum s-a întâmplat și în fiecare an, până în 2013.

434 de meciuri are Messi în tricoul Barcelonei, pentru care a reuşit 361 de goluri în toate competiţiile (249 în campionat, 68 în UEFA Champions League, 29 in Cupa Regelui, 10 în Supercupa Spaniei, o reușită în Supercupa Europei și alte patru în CM al Cluburilor).

Lionel-messi-stats

21 de trofee a câştigat Messi: La Liga – 6, UEFA Champions League – 3, Cupa Regelui – 2, Supercupa Spaniei – 6, Supercupa Europei – 2, Campionatul Mondial al  Cluburilor – 2.

Tag-uri: barcelona, messi, spania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ