Metoda inedită prin care chinezii fentează lipsa de la serviciu fără a fi pedepsiţi

| 11 iun, 2014

Meciurile de la Cupa Mondială 2014 pot fi văzute în China la orele 3 sau 4 dimineaţa, iar o eventuală partidă cu prelungiri şi lovituri de departajare îi va ţine pe fanii chinezi până la 7 dimineaţa în faţa televizorului.

Cupa Mondială 2014 din Brazilia provoacă dureri de cap multor iubitori ai fotbalului din China, din cauza orelor 'imposibile' de disputare a meciurilor, astfel că mulţi fani chinezi au decis să lipsească de la serviciu pentru a urmări în linişte turneul final sud-american.

Pentru a le veni în ajutor, cele mai populare servicii de vânzări pe internet din China, precum Taobao (echivalentul local al eBay) oferă în aceste zile scutiri medicale false, graţie cărora 'pacienţii' pot petrece câteva zile acasă, special dedicate suporterilor sportului-rege.

Astfel de scutiri se vând pe Taobao pentru un preţ modic, de numai un yuan (16 cenţi), însă certificatele mai autentice pot ajunge să coste şi până la 50 de dolari (35 euro).

Pentru a face faţă absenteismului la locul de muncă, care riscă să afecteze productivitatea naţională, unele întreprinderi chineze au decis să le ofere scurte vacanţe angajaţilor, în zilele când sunt programate meciurile mai importante.

Meciurile de la CM 2014 pot fi văzute în China la orele 3 sau 4 dimineaţa, iar o eventuală partidă cu prelungiri şi lovituri de departajare îi va ţine pe fanii chinezi până la 7 dimineaţa în faţa televizorului, oră la care în mod normal mulţi muncitori din această ţară îşi încep programul la locul de muncă.

La precedentele ediţii ale Campionatelor Mondiale sau Europene, competiţiile favorite ale milioanelor de iubitori ai fotbalului din China, au fost înregistrate câteva decese în rândul fanilor din această ţară, după ce au petrecut mai multe zile consecutive în faţa televizorului, fără să doarmă, pentru a putea urmări în direct meciurile, în zilele de muncă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ