CUPA MONDIALĂ 2014: Românii au ales câştigătoarea de la CM 2014

| 11 iun, 2014

Brazilia este desemnată spontan de unul din trei romani drept viitoarea câştigătoare a Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, conform unui studiu realizat la nivel global de Ipsos Research.

Brazilia este desemnată spontan de unul din trei romani drept viitoarea câştigătoare a Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, conform unui studiu realizat la nivel global de Ipsos Research.

'Românii se înscriu în aşteptările globale ce dau de la mare distanţă Brazilia drept câştigătoare a Campionatului Mondial. Pronosticurile sunt mai strânse în privinţa ţării împotriva căreia va juca Brazilia în finală - Spania sau Germania. Totuşi, neavând reprezentantă la competiţie, românii sunt mai degrabă pasivi faţă de fotbal, atât ca intenţie de vizionare (44% vor urmări numai ocazional meciurile), cât şi ca nivel de informare faţă de Campionatul Mondial (numai 33% cunosc informaţii detaliate)', reiese din studiu.

De asemenea, şapte din zece români au declarat că vor urmări Cupa Mondială, însă proporţia acestora ar putea ajunge la nouă din zece, dacă îi luam în calcul şi pe cei care sunt momentan indecişi.

'Grupul nehotărâţilor (16%) e puţin probabil de convins, mai ales ca vorbim de un segment alcătuit în mare parte din femei, sub 35 ani, necăsătorite şi pasive pe reţelele de socializare online', semnalează studiul Ipsos.

Majoritatea românilor care declară că vor urmări meciurile aleg modalitatea cea mai simplă - la televizor (aproximativ nouă din zece), doar trei din zece români intenţionând să urmărească competiţia pe Internet. Şi pentru că fotbalul înseamnă socializare alături de cei apropiaţi, celelalte terminale, care sunt mai puţin potrivite vizionării în grup, sunt preferate în mai mică măsură: tableta - 8%, telefon mobil - 4%, radio - 2%.

Ipsos Research a realizat acest studiu la nivel global, online, în intervalul 6 - 20 mai 2014, pe un eşantion de peste 19.000 de respondenţi din 26 de ţări (Arabia Saudită, Africa de Sud, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Egipt, Franţa, Germania, Marea Britanie, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, România, Rusia, Spania, Suedia, Turcia, SUA şi Ungaria).

Grupul francez Ipsos ocupă locul 3 global între companiile specializate în cercetare de marketing. La nivel internaţional, grupul Ipsos este prezent în 86 de ţări, compania operând sondaje online şi offline pentru mai mult de 5.000 de clienţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ