Metoda ”Samsarul” îl poate costa pe Băsescu moșia de la Nana

| 19 apr, 2014

Moșia de la Nana, ”pohta ce-a pohtit” Băsescu, a început să intre la apă. Nu ne referim la primăvara aceasta ploioasă ci, mai degrabă, la aversele de dezvăluiri revoltătoare despre cum a înțeles Băsescu să-și pregătească o retragere îmbleșugată, ca latifundiar de Călărași.

În urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al primului-ministru la Primăria Comunei Nana privitor la respectarea prevederilor legale în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri situate în extravilanul comunei Nana, surprizele s-au ținut lanț și încă nu din cele mai mai plăcute pentru Ioana și Traian Băsescu.

Raportul a arătat că nu s-au respectat prevederile legale, de organizare şi funcţionarea a Comisiei locale de fond funciar în perioada 2008-2013. Din 2008, o parte din membrii Comisiei locale de fond funciar Nana au contribuit la decizii fără să fi fost numiţi ca membri de prefect, aşa cum cerea legea. Ba mai mult, activitatea acelei Comisii a fost profund viciată de faptul că majoritatea angajaţilor din Primăria comunei Nana, precum şi rudele şi afinii acestora au depus cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate. Primarul Gheorghe Dobre şi mama acestuia, fostul primar Dumitru Budeşteanu, fostul viceprimar Florian Decu, Vasilica Preda - contabil şi fiul ei, Marian Dobre, agent agricol, sunt numai o parte dintre cei mai importanți...
"Membrii Comisiei locale de fond funciar Nana au aprobat şi propus reconstituirea dreptului de proprietate atât în baza propriilor cereri, cât şi a celor formulate de rudele sau afinii lor, ceea ce reprezintă posibile situaţii de conflict de interese", s-a precizat în raport.Tot acolo se mai arată că între 2006 și 2007, la Primăria comunei s-au înregistrat abuziv contracte de arendă, de persoane care nu aveau calitatea de deţinători legali ai terenurilor agricole, acestea obţinând titlurile după încheierea contractelor de arendare.

Pe cale de consecință, Autoritatea Națională de Restituire a Proprietății ia act de raportul Corpului de Control al premierului, care semnalează că 11 titluri de proprietate ar fi fost transferate ilegal și cere în instanță anularea retrocedării a 60 de hectare din terenul de la Nana deținut de familia lui Traian Băsescu.

ANRP cere anularea unui prim lot de 60 de hectare, dar ancheta nu s-a încheiat. Pe măsură ce matrapazlâcurile au ieșit la iveală, moșia președintelui a început să se deșire, hectar după hectar ...

Ca să parafrazăm un clasic în viață: nu e bine, domnule președinte!

Tag-uri: basescu, mosia Nana
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 apr, 2014
nicu
Obsesia acestui asa zis ziarist este ingrijoratoare!Ioana a cumparat in fata NATIUNII acest teren prin credit bancar,LEGAL!Comisia trebuia facuta inaintea acestui act!Acum,posesorul de drept este IOANA!e greu sa fiti pusi in fata unei afaceri cinstite...Nu stiti ce este cinstea si nici macar ONOAREA.In batalia voastra surda cu Basescu,santeti innebuniti ca de 10 ani nu il puteti CORUPE!Nu face ce faceti voi,si de aceea il denigrati!
20 apr, 2014
LOL
Mestere, vezi ca ai o scapare in ”postarea de partid”. Ioana Basescu nu a cumparat mosia IN FATA NATIUNII ci CU BANII NATIUNII... Este singurul credit agricol de peste 700.000 de euro pe care CEC Bank (DE STAT, DA?) l-a acordat unei persoane particulare in tot anul 2013. Asta e, cine n-are pile sau tatic la CotroBar, nu pupă credite subevaluate din banii publici.
19 apr, 2014
canci
ar trebui verificari in toata tara
in toata tara sau facut asemenea retrocedari cred ca mai trebuie facute puscari
19 apr, 2014
Gogu
Buna credinta ?
Ma indoiesc ca intre matrapazlacurile celor din comisie si cumparatoare ar fi vre-o legatura,numai daca se dovedeste ca acestia aveau deja cunostiinta,cine se afla la capat
19 apr, 2014
Androneasca Plagiatoarea
Aluzii tendenţioase
Autorul Andrei Poppp se dovedeşte a fi de rea credinţă construind exprimări mincinoase de genul: "...aversele de dezvăluiri revoltătoare despre cum a înțeles Băsescu să-și pregătească o retragere îmbleșugată..." . De aici noi ar trebui să înţelegem că, în urmă cu 5-10 ani, Băsescu trăgea sforile ca unele terenuri ale unor persoane de la Nana să fie retocedate ilegal, în perspectiva fericită că vor ajunge cândva în poasesia lui. Ziarist de doi bani, slugă PZD-istă.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ