Metroul bucureştean sărbătoreşte Ziua Europei! Călătorii se vor putea bucura de muzică, dans, proiecții de videoclipuri

| 06 mai, 18:46

Anul acesta, Ziua Europei la Bucureşti va fi marcată printr-un eveniment special, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Metrorex, ambasadele şi institutele culturale din 16 ţări membre ale Uniunii Europene.

Un tren de metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din Bucureşti în zilele de 8 şi 9 mai, iar pe 8 mai, în intervalul orar 10:00-19:00, 15 staţii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene.

Evenimentele vor avea loc în următoarele stații de metrou: Eroilor, Izvor, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Piața Romană, Piața Victoriei 1 și 2, Grozăvești, Ștefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera. Călătorii vor fi întâmpinaţi cu momente artistice de muzică şi dans, proiecții de videoclipuri, vor putea viziona expoziţii şi vor primi materiale informative privind cultura și tradițiile popoarelor europene.

"Acum, de Ziua Europei, este momentul potrivit să amintim că pentru prima dată în istoria societăţii, Metrorex a fost inclusă în rândul beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial – „Transport" şi a obţinut finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectele de investiţii. Avem aprobate până acum peste patru sute de milioane de euro, iar obiectivul pe care ni l-am propus este ca până la finele anului 2015 să obţinem suplimentar încă cinci sute de milioane de euro. Dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politică esenţială pentru evitarea supraaglomerării traficului, a accidentelor, zgomotului, poluării şi a consumului de energie, iar implicarea intensă a autorităţilor pentru optimizarea acestui tip de transport public şi a promovării acestuia se concretizează prin sprijinul acordat constant în realizarea noilor linii de metrou", a declarat Cătălin HOMOR, director general Metrorex.

La Sărbătoarea Europei şi-au anunţat participarea directorul general al Metrorex, ambasadori, reprezentanţi ai institutelor culturale, artişti, presă.

Metrorex urează La mulţi ani de Ziua Europei tuturor utilizatorilor transportului cu metroul, salariaţilor, jurnaliştilor, partenerilor de afaceri, invitaţilor şi participanţilor la eveniment!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ