MFE: Ritm record de evaluare a proiectelor POSDRU, în iunie

| 31 mai, 2013

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că în luna iunie doreşte să impună un ritm rapid pentru evaluarea proiectelor care vor fi depuse în cadrul POSDRU, astfel încât până la finalul lunii să poată fi semnate primele contracte de finanţare.

Ministrul a vorbit despre posibilitatea ca, pe viitor, sectorul bancar să fie implicat în evaluarea, dar şi implementarea proiectelor, precum şi în transferul de fonduri către beneficiari sau chiar către contractori, scrie Agerpres.

De asemenea, după ce a fost adoptată o decizie conform căreia beneficiarii POSDRU depun documente justificative în format electronic, se doreşte completarea aplicaţiei, astfel încât un beneficiar al programului să poate face singur introducerea datelor în sistem, la depunerea proiectului.

Teodorovici a declarat menţine obiectivul privind absorbţia fondurilor UE pentru perioada 2011-2013 până în 2015, chiar dacă va fi aplicată regula "n+3", adăugând că aceasta este totuşi foarte utilă pentru a evita riscul de pierdere automată a unor bani, care nu ar fi utilizaţi, urmare a acelor blocări, suspendări din trecut.

Totodată, ministrul a spus că îşi menţine şi dezideratul atingerii unui prag de 50% al absorbţiei fondurilor europene până la finele anului.

Referitor la faptul că României îi vor fi alocate 21 de miliarde de euro în cadrul Politicii de Coeziune 2014-2020, ministrul a spus că "în această săptămână am aprobat în Guvern această alocare financiară pe domenii, dar nu neapărat pe sectoare. Este vorba de 11 obiective tematice pe care Comisia Europeană le-a prezentat la Bucureşti anul trecut, pe 5 noiembrie, obiective tematice pe care România trebuie să vină să finanţeze, să propună propriile sale priorităţi. Pe aceste obiective tematice am mers. Nu mai departe. S-au distribuit alocările financiare din suma de 21,8 miliarde de euro".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ