Sistem online de consiliere pentru beneficiarii fondurilor europene

| 31 mai, 2013

Potenţialii şi actualii beneficiari ai fondurilor europene acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)2007-2013 au la dispoziţie, începând de vineri, sistemul interactiv de consiliere online "Sistemul Expert", se arată într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Prin intermediul noului sistem, disponibil pe site-ul APDRP, se poate verifica eligibilitatea investiţiei propuse, în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile.

Potrivit sursei citate, cei care doresc să depună un proiect de investiţii pentru sesiunea din iunie 2013 a Măsurii 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole, dedicată fermelor de familie cu dimensiuni între 2 şi 50 UDE, pot beneficia de suport online pe site-ul APDRP în vederea identificării facile a investiţiilor eligibile şi a condiţiilor de accesare.

"Sistemul Expert" presupune completarea unui chestionar online, în urma căruia beneficiarii vor putea identifica măsura de finanţare din PNDR pe care o pot accesa, investiţiile eligibile, documentele necesare întocmirii proiectului precum şi o estimare a punctajului pe care l-ar putea obţine investiţia propusă.

Pe lângă cei care vor să depună un proiect de investiţii, în sesiunea din iunie a Măsurii 121, în acest moment "Sistemul Expert" vine şi în ajutorul celor care vor să depună proiecte de investiţii prin Grupurile de Acţiune Locală (GAL-uri).

În scurt timp, tot pe pagina oficială de internet a APDRP, vor fi disponibile alte două sisteme de consiliere online ('Tutoriale' şi 'Simulări'), cu ajutorul cărora potenţialii beneficiari vor fi informaţi, în mod interactiv, despre modalitatea de întocmire a cererilor de finanţare, a cererilor de plată şi derularea proiectelor finanţate prin PNDR.

Suportul online oferit de către APDRP este parte a proiectului P006/ 2012 "Informarea potenţialilor beneficiari ai PNDR şi dezvoltarea sistemului informatic de gestiune şi instruire a angajaţilor", Componenta 1 'Elaborarea sistemului expert şi a tutorialelor pentru informarea potenţialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web' finanţat prin Măsura 511 - Asistenţă Tehnică a PNDR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ