Mihai Fifor, despre noul Guvern PSD: Dacă nu trece în Parlament, venim cu altă variantă

| 10 sep, 12:08

Secretarul general al PSD Mihai Fifor spune că votul pentru recalibrarea Guvernului va fi cerut săptămâna viitoare în Parlament, iar dacă aleșii se vor opune se va încerca o altă variantă.

Mihai Fifor este încrezător că nouă variantă a Cabinetului va trece de votul Parlamentului, iar în cazul unui refuz se va merge cu "altă variantă".

Secretarul general al PSD acuză "incapacitatea cronica a partidelor din opoziție de a strânge o majoritate și de a propune o alternativă coerenta la actuala guvernare".

După trei ore de discuţii în CEX-ul PSD de luni, premierul a anunţat că nu s-a luat nicio decizie privind calea de urmat - resructurare sau remaniere. Colegii săi au înţeles, însă, cu totul altceva. Ei ştiu că Viorica Dăncilă vine miercurea viitoare să ceară vot în Parlament pentru restructurarea Guvernului.

"Vom merge saptamana viitoare în Parlament să cerem votul pentru guvern. E prea mult spus un „vot de încredere pentru guvern". Este un vot de calibrare si validare pentru o nouă variantă a Cabinetului.

Dacă nu trece, venim cu altă variantă până convingem Parlamentul că țara trebuie totuși să fie guvernată!

Dar vă spun că votul va fi favorabil! Dovada e chiar incapacitatea cronica a partidelor din opoziție de a strânge o majoritate și de a propune o alternativă coerenta la actuala guvernare.

Iar dacă majoritatea nu este la ei, înseamnă că tot asediul acesta de mai bine de trei ani asupra guvernarii PSD nu este decat ipocrizie si politicianism de duzina!

PSD este singurul partid care nu fuge de răspunderea guvernării si care are solutii reale pentru romani! Vom continua să ne facem datoria fata de aceasta tara, oricâte piedici ne vor pune Iohannis și cei din opoziția asta cheala!", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Potrivit unor surse social democrate, indecizia legat de remaniere sau restructuare ar avea legătură cu voturile necesare PSD în Parlament pentru a trece cu brio testul majorităţii.

La scurt timp după votul dat în Comitetul Executiv pentru varianta restructurării, unii jurişti ai partidului i-au atras atenţia Vioricăi Dăncilă că ar fi mai uşor de convins o majoritate în cazul remanierii decât în varianta schimbării radicale a Executivului. Constituţia nu face însă deosebire între resructurare şi schimbarea compoziţiei guvernului. În ambele situaţii se vorbeşte despre aprobarea Parlamentului care se obţine prin hotărâre adoptată cu majoritate simplă.

Tag-uri: Guvern
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ