Mihai Ghimpu: R. Moldova nu este capabilă să îşi apere independenţa şi libertatea

| 02 dec, 2014

Presedintele Partidului Liberal (PL) din Republica Republica Moldova,  Mihai Ghimpu, este de parere ca tara sa "nu este capabila sa isi apere independenta si libertatea cetatenilor sai", motiv pentru care a propus aderarea tarii la NATO.

"Republica Moldova nu este capabila, nu are capacitatile nici politice, nici militare, nici economice de a-si apara independenta si libertatea cetatenilor sai. Iata de ce PL, asumandu-si aceasta povara, a propus cetatenilor aderarea Republicii Moldova la NATO, cu toate ca stim ca in Constitutie este stipulat ca Republica Moldova este un stat neutru", a afirmat luni dupa-amiaza Mihai Ghimpu.

Liderul PL sustine ca propunerea de aderare a Moldovei la NATO va fi sustinuta in fata liderilor formatiunilor politice pro-europene - Partidul Liberal Democrat din Moldova si Partidul Democrat din Moldova - cu care PL ar putea constitui o noua majoritate parlamentara.

"Aceasta nu este o conditie, este o necesitate. Noi liberalii nu venim cu conditii", a subliniat Ghimpu.

Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu a fost sustinut de 148.036 alegatori (9,53%), la alegerile parlamentare de duminica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ