Mihai Necolaiciuc vrea să fie liber, după 11 zile de la condamnare

| 28 oct, 2014

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a cerut, marţi, Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat din penitenciar, după doar 11 zile de la condamnarea la patru ani şi şase luni de închisoare din dosarul în care a fost găsit vinovat pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro.

"În doi ani şi jumătate, cât timp s-a judecat acest dosar la Judecătoria Sectorului 1, s-a ajuns la concluzia că sunt nevinovat şi am fost achitat. După trei înfăţişări, Curtea de Apel m-a condamnat. Eu nu acuz pe nimeni, însă vă rog să admiteţi această rugăminte de eliberare, pentru că mai am alte trei dosare şi nu vreau să îmi construiesc apărarea. În aceste condiţii, nu pot face acest lucru", a spus, în faţa instanţei, Mihai Necolaiciuc, notează Mediafax.

Citeşte şi: Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare

Avocaţii fostului director general al CFR şi-au apărat clientul invocând faptul că sunt îndeplinite toate condiţiile admiterii cererii de liberare condiţionată şi că Mihai Necolaiciuc a executat mai mult de jumătate de pedeapsă, în arest preventiv. "În ceea ce priveşte îndreptarea şi reeducarea, pot să vă spun că este îndeplinită şi această condiţie, dovadă fiind şi carcaterizarea lui de la arest, el neavând nicio abatere, prezentând în permanenţă un comportament pozitiv", a spus unul dintre avocaţii lui Necolaiciuc.

Tot apărarea a subliniat faptul că fostul director general al CFR a stat în spatele gratiilor peste 800 de zile, dar şi faptul că Mihai Necolaiciuc se află sub control judiciar în alte două dosare. "Liberarea lui condiţionată nu creează o perturbare a liniştii publice", a explicat un alt avocat al lui Necolaiciuc.

Pe de altă parte, reprezentantul Ministerului Public a cerut respingerea acestei solicitări şi a invocat raportul comisiei de la Penitenciarul Rahova, în care se arată că momentul liberării condiţionate poate fi amânat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ