Mihai-Răzvan Ungureanu, nominalizat director la SIE. PSD, singurul care se opune

| 24 iun, 12:00

Senatorul liberal Mihai-Răzvan Ungureanu afirmă că România are nevoie de un Serviciu de Informaţii Externe puternic în actualul context regional şi că îşi doreşte ca Parlamentul să îi acorde, prin vot, încrederea după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat în funcţia de director al SIE.

UPDATE 15.50

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formațiunea pe care o conduce îl va susține pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE).

"Da, o să îl susținem. Nu avem niciun motiv să nu îl susținem pe domnul Ungureanu", a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

 

UPDATE 14.00

Copreședintele PNL Vasile Blaga consideră că este foarte bună nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu ca director al Serviciului de Informații Externe având în vedere experiența lui în domeniu.

"Este o nominalizare foarte, foarte bună. Este un om care are multă experiență în zona respectivă, a mai condus Serviciul de Informații Externe, și cred că nu numai grupul nostru al parlamentarilor PNL îl va vota. Cred că va trece de Parlament", a afirmat Blaga, miercuri, la Senat.

 

UPDATE 13:05

"Este o onoare pentru mine această nominalizare şi sper că a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încrederea prin vot. De aici încolo, vedem ce o fi mai departe. (...) Credem, domnul preşedinte înainte de toate, că este nevoie de un Serviciu de Informaţii Externe puternic şi cu adevărat implicat în ce înseamnă azi asigurarea securităţii naţionale într-un context regional atât de tulbure", a afirmat Ungureanu, miercuri, la Senat.

 

UPDATE 12:50

Nominalizarea lui MRU nu este agreată de Partidul Social Democrat. Ilie Sârbu, parlamentar PSD, a declarat că PSD nu ştia de această nominalizare şi că va vota împotriva ei.

"E ilegală pentru că în Legea de funcţionare a SIE, dacă vă uitaţi la art. 6, alin. 1 spune că preşedintele face o propunere CSAT şi după aceea vine la Senat (Parlament - n.r.). Eu nu am auzit să fi fost vreo şedinţă a CSAT nici ieri, nici azi-noapte, nici spre dimineaţă. Dacă s-a discutat, atunci e alt aspect. Eu am vorbit cu premierul Ponta, care nu ştia nimic. Acum câteva minute am vorbit şi nu a fost consultat. Ca atare, noi nu o să votăm. (În ultima şedinţă a CSAT - n.r.) nu s-a discutat nimic, că am fi ştiut. (...) PSD nu va vota în mod sigur propunerea, dacă ceilalţi votează, e treaba lor", a declarat Sârbu, miercuri, la Senat.

UNPR, în schimb, a anunţat încă de marţi seară, prin vocea lui Gabriel Oprea, că va susţine propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa nominalizării la SIE.

"În probleme de securitate națională, așa cum am sprijinit propunerea domnului Klaus Iohannis în cazul Serviciului Român de Informații, îl voi sprijini pe domnul președinte Iohannis pe domeniul securității naționale unde intră și SIE. (...) Așa este corect", a afirmat Oprea într-o emisiune televizată.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat în funcţia de director al SIE pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informează Administraţia Prezidenţială.

Marţi seară, premierul interimar Gabriel Oprea a anunțat că va sprijini propunerea pe care președintele Klaus Iohannis o va face pentru șefia Serviciului de Informații Externe, așa cum a procedat și atunci când șeful statului l-a propus pe Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informații.

Citeste si: EXCLUSIV! CÂT DE BOGAT e Mihai Răzvan Ungureanu, propus şef la SIE: venituri de peste jumătate de milion de lei

"În probleme de securitate națională, așa cum am sprijinit propunerea domnului Klaus Iohannis în cazul Serviciului Român de Informații, îl voi sprijini pe domnul președinte Iohannis pe domeniul securității naționale unde intră și SIE. (...) Așa este corect", a afirmat Oprea la Realitatea TV.

Citeste si: Cine este Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat director al SIE: de la membru supleant în UTC la premier

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 14:51
Doctor Freud
interesant,inteleg ca Ponta nu a fost consultat?
i-au facut operatia direct?
foarte buna medicina din Turcia
24 iun, 12:05
Palada Pufosul
Generalul Dogaru......
ha,ha,ha............unguentul revine
este foarte bun la turci
se da pe menisc
si pentru PSD
24 iun, 12:11
Hertanu Prahoveanu
magistral,national,exceptional:Votati Tigaia
functia de sef la SIE este de interes national
UNPR apara interesul national
PSD se va opune
UNPR va schimba barca
MRU va fi o victima colaterala asumata

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ