Mihai Voicu nu vrea subiectul confiscării bunurilor provenite din infracţiuni în Constituţie

| 13 mai, 2013

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu este de părere că nu ar fi oportună o revizuire a Constituţiei în ceea ce priveşte subiectul referitor la problema bunurilor provenite din infracţiuni, în contextul în care România are "un cadru legislativ suficient" în acest sens.

"Fără a fi jurist sau fără a fi un specialist în domeniul acesta, penal, înţeleg de la colegii mei că există un cadru legislativ suficient pentru a asigura acest lucru, fără a fi nevoie de modificarea Constituţiei, în sensul eliminării prevederii cu privire la garantarea proprietăţii", a spus Voicu, într-un interviu acordat luni postului RFI, întrebat cu privire la propunerea referitoare la confiscarea averilor ilicite.

El a subliniat că pentru PNL problema garantării proprietăţii rămâne o chestiune "extrem de importantă".

"Avem cadrul legislativ suficient pentru a rezolva problema unor bunuri provenite din infracţiuni (...), însă revizuirea Constituţiei pe acest subiect nu este, în opinia mea, oportună şi cred că de altfel toate părţile implicate în discuţie s-au înţeles pe acest lucru", a completat Voicu.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 9 mai că discută cu partenerii liberali din USL despre posibilitatea confiscării averilor obţinute ilicit, afirmând că este vorba de o tendinţă la nivel european, care, în opinia sa, ar fi utilă şi în România.

"Este o modificare deja la nivel european. (...) Avem în România foarte multe cauze penale în care nu recuperăm prejudiciu... E bine că mai ajung prin închisoare cei care comit fapte penale, dar aş vrea să recuperăm prejudicii multe. În continuare nu avem destule sancţiuni, inclusiv pecuniare. Mentalitatea anglo-saxonă este 'Follow the Money' - mergi şi ia-i banii celui care a încălcat legea şi, după aceea, sigur, îl sancţionezi. Noi, cu chiu cu vai, după nişte ani, îl sancţionăm, dar rămâne cu averile, cu casele, cu maşinile, cu conturile - nu păţeşte niciodată nimic. E o tendinţă la nivel european pe care eu o susţin şi cred că ar fi foarte utilă în România", a afirmat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ