Ministerul Apărării: Gabriel Oprea a ajuns general în mod legal

| 08 noi, 14:13

Gabriel Oprea a ajuns general în mod legal. Este concluzia comisiei de anchetă a Ministerului Apărării, care a investigat dacă au fost respectate criteriile de înaintare de la gradul de colonel la cel de general de brigadă.

”Comisia a procedat la examinarea riguroasă a tuturor actelor pe care s-a întemeiat propunerea şi decizia de acordare a gradului de general de brigadă, colonelului Gabriel Oprea, concluzionând că aceasta s-a făcut cu respectarea acestora din urmă şi a procedurilor interne ale Ministerului Apărării Naţionale”, arată un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Gabriel Oprea ar fi îndeplinit două din cele trei condiţii prevăzute de Statutul cadrelor militare pentru înaintarea în grad, cele privind funcţia avută şi studiile absolvite.

”În ceea ce priveşte îndeplinirea celei de-a treia condiţii din acelaşi articol, cea referitoare la aprecierea cu cel puţin calificativul «Foarte bun» în ultimul an de activitate, comisia a costatat că, de la data rechemării în activitate, 15 februarie 2001, la data analizării în comisia de selecţie, ofiţerul nu avea întocmită o astfel de apreciere de serviciu, aceasta fiindu-i întocmită la data de 24.01.2002. În anul 2000, domnul Gabriel Oprea avea calitatea de cadru militar în rezervă şi nu i s-a întocmit o apreciere de serviciu, ultima apreciere a sa în calitatea de militar activ datând din anul 1992, când a fost apreciat cu calificativul «Foarte bun»”, mai arată comunicatul Ministerului.

La începutul lunii octombrie, Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a dispus constituirea unei comisii care să analizeze înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a lui Gabriel Oprea, după ce în mass-media au apărut informaţii că avansarea ar fi fost făcută ilegal. În plus, arătau cei de la România Liberă, Oprea ar fi sărit de la gradul de căpitan la cel de colonel, tot prin încălcarea legii.

Tag-uri: Gabriel Oprea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ