Ministerul Culturii va putea efectua cheltuieli de publicitate pentru campania privind achiziţionarea "Cuminţenia Pământului"

| 30 mar, 23:20

Persoanele fizice, persoanele juridice, cu excepţia instituţiilor şi autorităţile publice, indiferent de forma de finanţare şi de subordonare a acestora, pot dona sume în vederea achiziţionării de către stat, prin Ministerul Culturii, a operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", prevede ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri de Guvern.

Potrivit actului normativ obţinut de AGERPRES, "în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Culturii deschide un cont de disponibilităţi în lei la Trezoreria Statului şi alte conturi în lei şi valută la instituţii de credit şi le va comunica public pe pagina proprie de internet şi pe pagina Guvernului, precum şi pe alte căi mediatice". 

Ordonanţa stipulează că "Ministerul Culturii, în vederea mediatizării campaniei pentru achiziţionarea bunului cultural (...) poate să efectueze din bugetul propriu cheltuieli de publicitate". 

Sumele pot fi donate până la data de 30 septembrie 2016 sau până la concurenţa sumei echivalente în lei a 6 milioane euro, "dacă această situaţie intervine înainte de împlinirea termenului". 

"La atingerea echivalentului în lei a sumei limită prevăzute (...), Ministerul Culturii dispune închiderea campaniei de donaţie şi face public acest lucru pe aceleaşi căi mediatice utilizate (...). În situaţia în care, din orice motiv, până la data de 31 octombrie 2016, statul român nu dobândeşte dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra bunului cultural mobil (...), sumele colectate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, se restituie donatorilor. Condiţiile, procedura şi termenele pentru restituirea sumelor (...) se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului, până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2016", mai prevede actul normativ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ