Ministerul de Finanțe verifică modul în care CEC Bank a acordat un credit unui apropiat al lui Vasile Blaga

| 28 oct, 12:45

Ministerul de Finanțe a început un control la CEC Bank pentru a stabili modul în care o firmă controlată de Dumitru Pop, om de afaceri indicat public drept finul lui Vasile Blaga, a reușit să contracteze un credit de 3,2 milioane de euro, pentru a cumpăra un hotel de patru stele în Viena.

Bella Consulting Construction din Satu Mare a obținut creditul în 2008. Ulterior, aceasta a vândut hotelul fără să înștiințeze banca, iar suma nu a fost încasată de aceasta în contul restanțelor la credit, notează profit.ro.

În 2011, firma lui Pop a intrat în insolvență și a ajuns acum la datorii de circa 8,4 milioane de lei. Hotelul, retrogradat la trei stele, este anunțat a fi închis.

Inspectorii de la Minister vor să afle acum condițiile în care acest împrumut a fost contractat și modul în care banca a urmărit achitarea sa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ