Ministerul Muncii a propus prelungirea cu 6 luni a perioadei în care se poate cumpăra vechime în muncă

| 10 apr, 21:16

Ministerul Muncii a propus prelungirea cu 6 luni a perioadei de aplicare a Legii nr. 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă supus, începând de luni, dezbaterii publice, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ministerului.

"Persoanele care nu au acumulat suficienţi ani de vechime pentru a primi pensie de la stat îşi vor putea plăti în continuare asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat. Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a propus prelungirea cu încă 6 luni, până la 31 decembrie 2017, a perioadei de aplicare a Legii nr. 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă supus, începând de astăzi (luni n.r.), dezbaterii publice", se spune în postarea ministrului. 

Ministerul Muncii precizează că măsura a fost luată în urma numeroaselor solicitări venite din partea unor cetăţeni români din ţară şi străinatate care vor să încheie asigurări la sistemul public de pensii, având în vedere că perioada stabilită iniţial expiră luna aceasta, pe 27 aprilie. 

Ministerul menţionează că până la data de 10 martie 2017 au fost încheiate 11.152 contracte de asigurare socială, pentru care s-au achitat contribuţii de asigurări sociale în valoare totală de 59,05 milioane lei, aşa cum reiese din evidenţele Casei Naţionale de Pensii Publice. 

MMJS reaminteşte că orice persoană, indiferent de cetăţenie, cu domiciliul sau reşedinţa în România, poate cumpăra vechime dacă îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: nu are calitatea de pensionar la data încheierii contractului de asigurare socială; nu a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau în alte sisteme neintegrate acestuia, în perioada pentru care se solicita asigurarea, respectiv nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii; nu a avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii în perioada pentru care se solicită o astfel de asigurare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ