Ministrul Agriculturii: TVA redusă la pâine de la 24% la 9%, de la 1 iulie

| 20 mai, 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, spune că aplicarea cotei redusă de TVA la pâine de la 1 iulie rămâne un angajament al Guvernului în măsura în care vor exista sumele identificate de către ministrul Finanţelor

Daniel Constantin a declarat astăzi că reducerea fiscalităţii la pâine şi la alte produse rămâne o preocupare a guvernului României. El a mai spus că proiectul legat de pâine rămâne valabil în măsura în care vor exista sumele identificate de ministrul Finanţelor.

"Ştiu că domnul Chiţoiu şi domnul Voinea fac eforturi în aceste zile să identifice aceste sume. Dacă vom reuşi să le identificăm cu siguranţă vom aplica de la 1 iulie 2013, deci în acest an. Probabil că o decizie va fi luată, nu ştiu, mă feresc să dau termene, dar la începutul lunii iunie, jumătatea lunii iunie, dacă vom putea să aplicăm acest proiect pilot" a afirmat ministrul.

Ministru Agriculturii a arătat, la jumătatea lunii aprilie, că autorităţile încearcă să pună ordine în actele normative până la 30 aprilie pentru a aplica TVA redusă la pâine de la 1 iulie.

'Noi am spus că până la sfârşitul lunii aprilie vom încerca să punem ordine şi din punct de vedere al actelor normative. Până pe 30 aprilie eu sper să avem toate actele necesare astfel încât măsura să intre în vigoare de la 1 iulie", a declarat Daniel Constantin întrebat de jurnalişti despre stadiul actului normativ pentru reducerea TVA la pâine.

Cota de TVA ar urma să scadă în acest caz de la 24% la 9%.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a organizat luni seminarul cu tema "Viitoarea Politică Agricolă Comună: oportunităţi şi priorităţi pentru România".
La eveniment au participat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum şi secretarii de stat din cadrul MADR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ