Ministrul care se auto-propune la remaniere. Noi declaraţii stupefiante

| 01 oct, 10:15

Miniştrii din Guvernul Dăncilă se întrec în declaraţii stupefiante. Un obişnuit al genului "umor involuntar" este ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a afirmat în aceste zile nici mai mult, nici mai puțin că soluția aleasă pentru a lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni o reprezintă un tren suspendat peste DN1.

"După ce timp de 27 de ani nimic nu s-a făcut în această direcție, deși bani și proiecte au fost, ministrul visător de astăzi vine și ne minte cu nonşalanţă că până în 2020 vom circula cu un tren suspendat peste DN1 până la Aeroportul Otopeni", spune specialistul în construcţii Cezar Petre.

Veştile sunt proaste pentru ministrul care s-a lăudat la începutul mandatului că nu promite niciun kilometru de autostradă: nici studiul de fezabilitate nu este gata, iar procedurile legale de licitare pentru proiectare și apoi pentru execuție durează propriu-zis mai mult decât termenul pe care l-a prezentat pentru execuție.

În plus, sub DN1 sunt reţele importante subterane în sens longitudinal, ceea ce face imposibilă realizarea sistemului de fundare.

Legat de Autostrada Moldovei, o altă gafă a ministrului de resort. Se pare că, în cadrul unei întrevederi cu grupul de persoane care promovează construirea acestui tronson vital, ministrul Transporturilor ar fi declarat că soluții tehnice ar fi, soluții de finanțare ar fi, dar că există un impediment politic, în sensul că Liviu Dragnea nu ar fi de acord cu pornirea acestui proiect.

Declarația a fost făcută de fiind unul din participanții la discuția cu ministrul, potrivit Ziare.com.

Autostrada Moldova care ar legă Târgu-Mureș de Iași ar salvă cea mai săracă regiune a României. Deși tehnic execuția nu ridica probleme până la acest moment, niciun tronson nu a pornit spre execuție. Se lasă impresia că prin intermediul clasei politice există interese străine ce ar bloca această autostradă.

Tag-uri: lucian sova
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ