Ministrul de Externe: Unirea Principatelor a reprezentat și un succes al politicii externe românești

| 24 ian, 13:29

Unirea Principatelor a reprezentat și un succes al politicii externe românești, afirmă ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii a 157 ani de la Unirea Principatelor Române.

"Unirea Principatelor a reprezentat și un succes al politicii externe românești. Diplomația română a avut abilitatea de a urmări, în contactele politice externe, atingerea idealului național, care a condus la modernizarea României și a instituțiilor sale", declară Comănescu.

Citește și:  Klaus Iohannis și Dacian Cioloș sărbătoresc Ziua Unirii la Iași. Ce mesaj a transmis șeful statului

Șeful diplomației române consideră că "aniversarea Unirii Principatelor Române, la 24 ianuarie 1859, are o însemnătate deosebită pentru Ministerul Afacerilor Externe, întrucât este o bună ocazie de a rememora activitatea Secției Afacerilor Străine din cadrul Secretariatului de Stat, înființată printr-un decret din data de 6 martie 1859, în baza Secției Afacerilor Străine luând naștere, în 1862, instituția Ministerului Afacerilor Externe".

Totodată, ministrul afirmă că "Unirea Principatelor Române ne readuce în atenție faptul că politica externă trebuie să fie, pe termen lung, o temă de consens național, susținând obiectivele urmărite pe plan intern".

"În 2019 vom aniversa 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Vom avea de trecut atunci, în continuarea drumului început în 1859, un test al maturității noastre ca stat membru al Uniunii Europene: preluarea de către România a președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene. Avem, așadar, gândul la acest major obiectiv de viitor, dar și la numeroasele obiective de etapă pe care le mai avem de atins în acest interval. Transmit tuturor românilor urările mele de bine cu prilejul Unirii Principatelor Române!", a mai declarat ministrul Afacerilor Externe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ