Ministrul Educaţiei, CRITICAT DUR chiar de colegii din PSD pe tema orei de religie

| 05 mar, 20:13

Modificările în domeniul orei de religie, în mijlocul anului şcolar, îi aduc critici ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, chiar din tabăra Puterii. Deputat PSD de Timiş Petru Andrea consideră că Ministerul s-a grăbit când a pus pe drumuri milioanele de elevi şi de părinţi pentru a semna cererea prin care solicită să facă religie, întrucât nu se fac modificări în timpul anului şcolar.

"Ceea ce face Ministerul Educaţiei este puţin 'avant la lettre' şi au cerut tuturor elevilor şi părinţilor să se înscrie acum pentru ora de religie. Această înscriere ar putea fi valabilă de la toamnă, întrucât pentru a norma clasele pentru anul următor, ar trebui alte înscrieri, dacă acestea de acum sunt considerate doar pentru acest an", a spus Petru Andea, membru în Comisia de Învăţământ Ştiinţe a Camerei Deputaţilor.

Andrea a declarat că toţi elevii vor intra la ora de religie, de luni, chiar dacă nu au completat o cerere în acest sens, iar materia se va preda până la finele acestui an şcolar. "Deocamdată, legea nu este trecută prin Parlament şi în consecinţă, începând de luni, posibilitatea ca elevii să se retragă de la ora de religie devine o teză anulată. Ca urmare, până la finele acestui an şcolar, ora de religie se continuă în formula în care a început anul şcolar", a afirmat Petru Andrea, potrivit presei locale.

Potrivit parlamentarului, există un articol în Legea Educaţiei care spune că orice modificare a legii în timpul anului şcolar se aplică doar din anul şcolar următor şi, ca urmare, orice încercări ale celor spun că acei elevii care nu au depus cerere, de luni nu vor mai intra la ora de religie, nu au fundament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ