Prefericitul Daniel vrea să deschidă CABINETE DE RELIGIE în şcoli. Moise Guran: Părinte, las-o mai uşor

| 19 mar, 11:13

Biserica Ortodoxă are o capacitate managerială de necontestat. După organizarea minuțioasă pentru strângerea de semnături pentru ora de religie, Prefericitul Daniel deschide cabinete de religie în toate școlile din România. Până acum mai multe şcoli din Bacău, Argeş, Tulcea, Vâlcea, Baia Mare, Vaslui au deja deschise astfel de cabinete.

BOR vrea laboratoare de religie în şcolile din România. Nu este glumă? Prefericitul Daniel deschide cabinete de religie în unităţile de învăţământ. Potrivit ziarullumina.ro, feţele bisericeşti spun că s-a simţit nevoia înfiinţării unui "laborator de sfinţenie", pentru a-i întări pe copii în credinţă şi pentru a zidi suflete pure. A modela fiinţa copilului după prescripţiile religioase înseamnă a-i oferi învăţătura de credinţă şi practica acesteia în scopul formării deprinderilor creştine.

"Patriarhul Daniel e cel mai tare! Biserica are cel mai stabil trust de presă şi, evident, propagandă, site-urile legionare îl ridică în slăvi, că doar le finanţează prin reclame la cărţi religioase, politicienii îl doresc de partener că doar îi învredniceşte cu voturi, iar şcoli fără apă curentă vor primi totuşi bani pentru un laborator de religie", a scris Moise Guran pe biziday.ro.

Biserica Ortodoxă nu se îndreaptă spre o pacificare cu societatea noastră ci, din contra, acţionează deja ca un simbiot intrat într-un război de dominaţie chiar cu gazda.

"Să faci din preotul ortodox un soi de misionar iezuit, trimis să civilizeze poporul barbarizat de internet şi modernism TV, sau să duci lupta cu un darwinism inexistent până pe băncile şcolii, pentru a speria copiii din clasele primare în încercarea evidentă de a le seta destinul şi dezvoltarea armonioasă, această este în final o agresiune împotriva societăţii.", explică realizatorul tv.

"Părinte Patriarh, aţi devenit un lider prea eficient... lăsaţi-o mai uşor, că deja ieşiţi în evidenţă! Cruciadele au fost războaie în toată regula dar s-au încheiat demult. Cruciada de infiltrare pe care atât de eficient o purtați cu societatea românească, seamănă deja prea mult cu un război în care îi descosiderați pe români, le folosiți teama de progres pentru a-i manipula, dar le folosiți și complexele de inferioritate pentru a vă justifica autarhia și pentru a vă alimenta puterea. Nu e normal. Rolul Bisericii este să aducă totuşi pacea", concluzionează Moise Guran.

Lecţiile din manualele de religie au stârnit în ultimii ani numeroase critici. Deşi o mare parte a manualelor care aveau conţinut cu impact emoţional asupra copiilor au fost retrase, noile manuale stârnesc la rândul lor controverse.

Începând cu anul şcolar 2014 - 2015, în clasele întâi şi doua au fost introduse manuale de religie noi, care, cel puţin teoretic, ar trebui să insufle elevilor valori şi atitudini pozitive, scrie adevărul.

Informaţiile din noile manuale ar trebui să respecte învăţătura şi spiritualitatea Bisericii, să fie adaptate experienţei de viaţă a copiilor.

De asemenea, profesorii trebui să se axeze pe relaţiile dintre diferite evenimente istorice şi religioase, iar activităţile practice să promoveze experienţele religioase ale copilului din familie şi biserică. Aşadar, noile manuale ar fi trebuit să elimine complet lecţiile care ar putea avea un impact emoţional asupra copiilor, însă nu s-a întâmplat aşa.

În manualul de Religie, creştin ortodoxă, de clasa a II-a a Editurii Sf. Mina, elevii afla că primul lucru pe care trebuie să îl facă în cazul în care se pierd într-un magazin, este să se roage la Dumnezeu.

În acelaşi manual, la pagina 75, autorii prezintă un text în care este relatată povestea unei fetiţe, al cărei tată este grav bolnav.

După ce află că Alexandra plânge în hohote şi relatează învăţătoarei că doctorii au cerut mamei că să îl ia acasă, pentru că nu mai au ce se îi facă, elevii decoperă, în final, că tatăl Alexandrei s-a făcut bine după ce învăţătoarea le-a cerut să se roage pentru el şi să îl pomenească în rugăciuni, atât colegilor, cât şi elevilor de la alte clase.

Conţinutului manualelor de religie a fost criticat vehement în 2012, când Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a cerut retragerea lor, pe motiv că îi „agresau psihic pe copii”.

Citeşte şi: Biserica Ortodoxă Română, reacție dură la adresa unei ziariste

În septembrie 2012, ASUR a cerut Ministerului Educaţiei să retragă „de urgenţă“ manualele de religie care promovează „intoleranţa religioasă“ şi care îi agresează psihic pe copii, prin repetarea obsesivă a temelor despre păcat, iad şi diavoli.

Concret, spuneau cei de la ASUR, copiilor li se inducea ideea că nerespectarea cu stricteţe a „poruncilor“ îi condamnă la „osânda veşnică“.

În replică, Patriarhia Română a solicitat atunci la rândul său ministerului să intervină pentru a clarifica condiţiile prevăzute de lege pentru predarea religiei în şcolile publice. În manualul de Religie de la Editura Sf. Mina, clasa I, le exemplifica elevilor ce păţeşti dacă minţi sau dacă faci rău. Dacă minţi, atunci vei fi calcat de maşină, în manual fiind o ilustraţie cu un copil accidentat. Invăţătura: "Bine faci, bine găseşti. Rău faci, rău găseşti".

Reprezentanţii Bisericii au anunţat că vor revizui manualele de religie, îmbunătăţindu-le conţinutul, urmând ca din toamnă să apară şi în varianta digitală.

Citeşte şi: CTP atacă DUR practicile BISERICII: Cine îi arestează pe sfinţii părinţi care îşi iau dreptul?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ