Ministrul Educaţiei: "Părinţii vor afla până pe 10 septembrie cum încep copii şcoala sau grădiniţa"

| 07 sep, 10:54

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că luni Direcţiile de Sănătate Publică vor emite rapoartele privind situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate în parte, urmând ca apoi Consiliile de Administraţie ale şcolilor să decidă şi să transmită inspectoratelor şcolare, până în data de 10 septembrie, cum vor începe cursurile.

"Astăzi (luni, n.r.) fiecare Direcție de Sănătate Publică (DSP) transmite către inspectoratele școlare situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte. Tot astăzi, inspectoratele școlare județene și a municipiului București le transmit unităților de învățământ această situație, după care se întrunesc Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ și aleg un scenariu pe care îl propun pentru data de 14 septembrie.

Ar fi bine ca mâine, cel târziu, să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar, iar până la data de 10 septembrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să decidă scenariul pentru fiecare unitate de învățământ", a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, pentru EduPedu.ro.

Citeşte şi Circa 80% din şcoli se pregătesc pentru cursuri predate faţă-în-faţă, dar nu au cabinete medicale sau personal

"Lor li se spune că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții, iar în această perioadă inspectorii generali au vorbit cu profesorii, cu diriginții, cu învățătorii, să vadă ce temeri au", a mai precizat ministrul Educaţiei.

Se cunosc scenariile privind deschiderea şcolilor din Bucureşti şi Galaţi

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății. „Din câte știu, la nivelul municipiului București, (rata) o să fie la nivel de 1”, a spus duminică seara, la Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Acesta ar însemna că Bucureștiul se va situa în scenariul galben, care presupune învățământ hibrid.

Citeşte şi Ludovic Orban, despre scenariul cerut de medici pentru începerea şcolii: Debut pentru cursurile fizice din 1 octombrie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat că se cunoaşte situaţia şi în judeţul Galaţi.

"Unde deja a fost o conferință de presă realizată de inspectorul școlar general împreună cu directorul DSP și aceștia au anunțat situația epidemiologică la nivel județean. Ei au spus că din punct de vedere epidemiologic există o localitate în scenariul roșu, cinci cu galben și restul cu verde", a explicat Monica Anisie.

Scenariul verde presupune că toți copiii vor merge la școală. Cel galben presupune educație mixtă: față în față și online, în timp ce un scenariu roșu ar ține cursurile doar în mediu virtual. Deciziile DSP vor fi la baza înscrierii fiecărei școli într-unul din cele 3 scenarii. Ulterior, Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă va transmite până la data de 10 septembrie decizia privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Citeşte şi Anisie: Şcolile vor avea stoc de măşti, iar catalogul a fost eliminat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ