Ministrul Finanţelor: Foarte probabil acordul cu FMI nu se va prelungi

| 18 feb, 22:13

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat miercuri seara că "foarte probabil" acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu se va prelungi după expirarea acestuia, în septembrie 2015, relatează hotnews.ro.

Ministrul Finanţelor a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă are acordul Fondului pentru măsurile anunţate în cadrul sedinţei de guvern, care prevăd, printre altele, o reducere sensibilă a TVA şi modificări de taxe şi impozite.

"Nu l-am cerut", a răspuns ministrul. Darius Vâlcov a argumentat că acordul cu FMI expiră în septembrie 2015, iar măsurile anunţate în proiectul de Cod Fiscal intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Întrebat de moderoare dacă acest lucru înseamnă că acordul nu se mai prelungeşte, Darius Vâlcov a spus că este "foarte probabil".

În plus, Darius Vâlcov a afirmat că, atât timp cât România se află în parametri macroeconomici "mai mult decât corecţi" şi înregistrează, în 2014, a 5-a creştere economică din Uniunea Europeană, "am depăşit stadiul în care trebuie să vină profesorul să ne arate unde e tabla şi unde e uşa. Trebuie să avem doar dialog mult mai consitent cu mediul de afaceri".

Citeşte şi: TVA va coborî la 20% de la 1 ianuarie 2016. Cota unică va scădea de la 16% la 14% în 2019

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 08:00
Adam
Afacere tip franciza
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time , sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ