Ministrul german de externe: UE este la "răscruce de drumuri"

| 10 noi, 16:04

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a declarat marți că UE este 'la răscruce de drumuri', confruntându-se și cu criza euro și cu cea a refugiaților, și a făcut apel la mai multă solidaritate între țările membre, relatează AFP.

'Criza euro și criza refugiaților sunt două situații care impun o constatare: Europa este la răscruce de drumuri', a subliniat șeful diplomației în cadrul unei conferințe desfășurate la Berlin, organizat de Fundația Korber. 

Țările membre trebuie să decidă acum dacă revin la logica lor națională sau Europa 'este un continent care este solidar și care negociază împreună', a adăugat el. 

Frank-Walter Steinmeier a reamintit că în timpul verii, când spectrul unei ieșiri a Greciei din zona euro devenea din ce în ce mai amenințătoare, UE a crezut că se confruntă cu 'cea mai mare criză existențială'. 

Însă afluxul de imigranți din vară și disensiunile între țările membre privind maniera de a răspunde acestei crize fără precedent s-au dovedit a fi încă și mai grave. 

'Europa trece prin proba de rezistență cea mai importantă din ultimii 60 de ani', a adăugat el. 

Frank-Walter Steinmeier, a cărui țară ar putea primi în acest an un milion de solicitanți de azil, a făcut din nou apel la mai multă solidaritate între țările UE pentru gestionarea crizei. 

'Dreptul la azil nu este numai un drept fundamental german ci, dacă îmi amintesc bine, un drept fundamental european', a spus el. 

'Nu este posibil ca numai patru sau cinci țări să primească aproape toți refugiații', a subliniat Steinmeier, reiterând poziția cunoscută a Germaniei în acest dosar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ