Ministrul Justiţiei a DEZVĂLUIT ce judecător a fost plagiat din închisoare

| 28 ian, 13:16

Ministrul Justiției, Raluca Prună, l-a informat joi pe judecătorul Cristi Dănileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, că unele dintre lucrările sale au fost plagiate de deținuți care au scris cărți pentru a beneficia de reducerea pedepselor.

"Știi că ești printre cei plagiați în penitenciare? (...) În 2014, când erau câteva lucrări științifice, ai fost plagiat", a spus Raluca Prună în ședința plenului CSM.

Judecătorul Cristi Dănileț anunțase, anterior, că este în favoarea abrogării prevederii legale privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice deoarece s-a constatat că este folosită în mod abuziv, scrie Agerpres.

Citeşte şi:  Verdict necruţător a Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti despre cartea lui Copos: A plagiat SUBTIL

"Eu zic că această prevedere legală s-a abuzat de ea, și în literă și în spiritul ei. Peste 350 de lucrări, eu mă mir că au trecut de comisiile din penitenciare și de judecători. Eu vă spun drept că judecătorii nu au capacitatea, nu avem noi cum să stabilim caracterul științific al unei lucrări, iar legea ne învață că, atunci când nu ne pricepem la o materie, apelăm la un expert. Nu s-a folosit această procedură a expertizei. Deci eu zic că nu are rost să lăsăm această dispoziție legală, care în momentul de față este folosită abuziv și ne face de râs pe noi, pe toți", a afirmat Cristi Dănileț.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ