Ministrul Mediului: Legea privind interzicerea exportului de lemn, finalizată la sfârșitul lunii septembrie

| 24 iul, 17:24

Graţiela Gavrilescu, ministrul Meidului, a anunțat, vineri, că legea privind interzicerea exporturilor de lemn se va finaliza până la sfârșitul lunii septembrie, insistând asupra necesității introducerii sale în contextul în care anual România pierde 8,8 milioane de metri cubi de pădure.

Legea privind interzicereae exporturilor de masă lemnoasă a trecut de Senat printr-o ordonanță de urgență și va fi dezbătută în Camera Deputaților după reluarea sesiunii parlamentare.

"Legea a trecut în formă de urgenţă de Senat care a aprobat cu nişte amendamente interzicerea exportului de masă lemnoasă. Rămâne acum în sesiunea din toamnă, respectiv în luna septembrie, ea (legea - n.r.) să intre şi în Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi să vină pe urmă la votul final din Camera Deputaţilor. Eu sper că tot în sistem de urgenţă o să treacă şi la Camera Deputaţilor şi să vedem, undeva la sfârşitul lunii septembrie această lege se va finaliza, va putea să fie şi trimisă preşedintelui, să fie promulgată, să apară în Monitorul Oficial şi pe termenul pe care legiuitorul îl va stabili de patru, de cinci, de şase luni exportul de masă lemnoasă să fie interzis. Noi am propus un termen de patru luni", a spus Gavrilescu.

Gavrilescu a subliniat necesitatea introducerii acestei legi în condițiile în care din pădurile Românie se taile ilegal aproximativ 8.8 milioane de metri cubi de lemn anual.Totodată ea a precizat că începând de la 1 septembrie va funcționa Garda de Mediu, însărcinată cu ocrotirea pădurii de tăierile ilegale, mai ales că prejudiciul creat de operaţiunile împotriva legii se ridică la 1,5 miliarde de lei.

 

Citeşte şi: Ministrul Mediului propune acordarea unor subvenții de 2.000 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul electric

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ