Ministrul Niţă: La Mioveni se va investi aproximativ un miliard de euro într-un nou tip de reactor nuclear

| 18 dec, 2013

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, o investiţie evaluată la un miliard de euro, care urmează să se deruleze pe o perioadă de 15-20 de ani la Mioveni şi care vizează construcţia unui tip nou de reactor nuclear pentru producţia energiei.

"Proiectul se va desfăşura pe 15-20 de ani şi costă un miliard de euro. Este un proiect european. Guvernul sprijină acest proiect şi sperăm ca în perioada următoare să găsim sursele de finanţare, atât interne, cât şi din fonduri europene", a declarat Niţă într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Proiectul va fi derulat de Regia Autonomă de Tehnologii pentru Energia Nucleară - Sucursala Instititul de Cercetări Nucleare Piteşti, Ansaldo Nucleare şi ENEA.

"Ansaldo a lucrat pentru U1 şi U2 şi sunt convins că vor avea o contribuţie importantă şi pentru U3 şi U4. ENEA are un rol important în progresul celeia de-a patra generaţii nucleare. Tehnologiile aduc progres. România îşi păstrează opţiunea pentru energia nucleară", a adăugat Niţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ