Deschiderea României către investitorii asiatici pare să producă rezultate

| 02 feb, 2014

În ultimul an România a reușit să se impună la nivel mondial drept o țară atractivă pentru investiții străine.

Acest lucru s-a datorat în primul rând stabilității economice determinată de politica conciliantă pe care premierul a impus-o pe scena politicii autohtone, de creșterea economică din ultimul an, dar și de politicile asumate și implementate de actualul guvern, care au creat un mediu propice pentru persoanele interesate să investească în România. Deschiderea României către piețele chineze a fost un pas important în câștigarea încrederii investitorilor asiatici, declanșând un efect în lanț cu efecte vizibile în economie.

După succesul din toamnă cu organizarea Forumului Economic Europa Centrală şi de Est – China, în urma căruia relațiile economice bilaterale dintre România și R. Chineză au fost reafirmate de contractele de investiții de miliarde de euro în domenii precum infrastructură, agricultură sau chiar în domeniul energetic, România este acum curtată de coereni. Reprezentanții mediului de afaceri corean și-au manifestat interesul de a investi în pieţele din Sud-Estul Europei şi din Balcani, cu precădere în România, care pe lângă potențialul de dezvoltare se bucură și de o poziționare geostrategică importantă care o recomandă.

În cadrul Forumului de Afaceri România – Coreea, vice-ministrul pentru Industrie şi Tehnologie, Kim Jae-hong a subliniat faptul că marile companii coreene sunt interesate să investească în România cu precădere în proiecte de infrastructură. Acesta a explicat că „România a făcut progrese importante atât din punct de vedere politic, cât şi economic şi se îndreaptă într-o direcţie bună”, motiv pentru care a crescut și interesul pentru piețele de activitate românești.

Investițiile străine reprezintă o punte de relansare economică, iar o politică corectă privind atragerea capitalului străin în economia românească este o pârghie importantă a Executivului de a asigura o creștere economică continuă și durabilă. Aceasta este o lecție de bază pentru orice Guvern, lecție știută și aplicată și de premierul Victor Ponta, dovadă fiind și datele statistice furnizate de către BNR, conform cărora investițiile străine în România în 2013 au atins nivelul maxim din ultimii patru ani. Pe de altă parte, relațiile economice stânse cu marile puteri mondiale ajută și la nivel de susținere politică, fapt ce garantează și poziționarea, pe harta lumii, a țării drept un stat serios și important. Deschiderea României către investitorii asiatici pare să producă rezultate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ