Ministrul Sănătăţii avertizează: Septembrie vine cu mai mulţi factori ce pot duce la o creştere a cazurilor de coronavirus

| 28 aug, 15:23

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, avertizează că autorităţile se aşteaptă la o creştere a numărului de noi pacienţi cu SARS-Cov2, pe fondul redeschiderii restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor, dar şi începerea anului şcolar.

"Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical", a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii vineri, citat de News.ro.

Citeşte şi Doar 6% dintre bolnavi de coronavirus din România au fost copii. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii

Nelu Tătaru a afirmat că evaluarea capacităţii din secţiile de Terapie Intensivă "rămâne primordială" pentru autorităţile din domeniul sănătăţii.

"Din câte ştim cam cinci la sută din cazurile care vin vor merge în terapie intensivă. Din studiile făcute de noi o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1500 de pacienţi noi timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar sperăm ca acele recomandări să fie respectate pentru a avea o transmitere comunitară scăzută", a mai precizat Tătaru.

Citeşte şi Raed Arafat, după numărul record de cazuri noi de coronavirus: "Încercăm să creştem numărul de paturi la ATI"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ